DARK SOULS™: Prepare To Die Edition

DARK SOULS™: Prepare To Die Edition

View Stats:
Gio Jul 11, 2014 @ 9:13pm
DSFix screen flicker
Hey everybody. It's been a while since I've played DkSI and I'm hopping back into it again now and I'm having a problem with DSFix. The game runs fine and smooth, however I'm getting wavy grey static lines that travel up my monitor as I play. I've looked up a bunch of "solutions: to this problem, and most of them say that the problem is related to the option to force fullscreen. However I do not have that option enabled. This problem only occurs when I unlock the framerate, so I though it might have something to do with my monitor's refresh rate, however the setting are set correctly to 60 Hz (I have an HP S2031 monitor). Anybody have any idea what the problem is? I would appreciate any and all help.
< >
Showing 1-3 of 3 comments
Gio Jul 11, 2014 @ 9:27pm 
An addendum, the flicker does not occur when I lower the unlocked framerate from 60. I just attempted 45, and the flicker does not appear. However, I would like to run at 60 fps if possible as I know my computer can handle it. I will try other framerates between 45 and 60 now.
svatem1 (Banned) Jul 12, 2014 @ 1:46am 
hard to say from your description, can you make screenshot of one frame (or 2 consecutive) which includes the grey lines?
can be even matter of interference between games palette (sometimes banding is very visible) and the way your TN display deals with its 6bit nature e.g.
sajtt Jul 12, 2014 @ 3:17am 
Originally posted by Gio:
Hey everybody. It's been a while since I've played DkSI and I'm hopping back into it again now and I'm having a problem with DSFix. The game runs fine and smooth, however I'm getting wavy grey static lines that travel up my monitor as I play. I've looked up a bunch of "solutions: to this problem, and most of them say that the problem is related to the option to force fullscreen. However I do not have that option enabled. This problem only occurs when I unlock the framerate, so I though it might have something to do with my monitor's refresh rate, however the setting are set correctly to 60 Hz (I have an HP S2031 monitor). Anybody have any idea what the problem is? I would appreciate any and all help.
if i understand correctly what you mean (it's a bit unclear), maybe it's because you modified the hud in dsfix.ini (like opacity, for example)? one guy had a similar problem and the reason was hud modifications via dsfix.ini
< >
Showing 1-3 of 3 comments
Per page: 15 30 50

Date Posted: Jul 11, 2014 @ 9:13pm
Posts: 3