MANofSCIENCE Sep 5, 2012 @ 7:01pm
Steam first time playing install.
Everytime I open the game steam runs the first time playing install (which to make matters worse, takes a fair chunk of time). I have opened the game many times now and have installed the things everytime and now, it is starting to get annoying and weigh on my enjoyment. If anybody has any adive or help, it would be appreciated! Other than that, this game has been a superb side-scroller with a great combo-and-style focused combat system.
Showing 1-15 of 36 comments
< >
jtjin Sep 6, 2012 @ 9:18am 
I'm getting this too. I think it keeps trying to install DirectX 9 and failing at some point, but the game still works after that.
dj. Sep 6, 2012 @ 1:16pm 
Had the same problem, but I just used tikione-steam-cleaner-1.3.0 (google it) and somehow it now skips straight to the game. Might help you guys as well.
The Cranky Old Mage Sep 6, 2012 @ 8:19pm 
I too have been having this issue. The component it keeps saying it needs to install is .NET 4.0 Runtime.
Solleck Sep 7, 2012 @ 3:08am 
Originally posted by ;882959527766642509:
I'm getting this too. I think it keeps trying to install DirectX 9 and failing at some point, but the game still works after that.
Exactly the same for me.
Voshond Sep 8, 2012 @ 1:12pm 
Go into your gamefolder and rename the following files:

dxwebsetup
dotNetFx40_Client_setup
xnafx40_redist

Steam won't try to install them next time you start the game.
dj. Sep 8, 2012 @ 1:25pm 
That's basically what I said a few days ago (instead of renaming the files would've been deleted) but no one seems to read ;P
Last edited by dj.; Sep 8, 2012 @ 2:28pm
MANofSCIENCE Sep 9, 2012 @ 7:41am 
So there is no natural fix for this? No patch? Will messing with the files do anything to Steam or the game file or anything?
MANofSCIENCE Sep 9, 2012 @ 10:30am 
Also, why does this happen?
Insanity_Runner Sep 18, 2012 @ 1:15pm 
@Voshond Do I just rename the files to anything?
Insanity_Runner Sep 18, 2012 @ 3:47pm 
Originally posted by The Cranky Old Mage:
I too have been having this issue. The component it keeps saying it needs to install is .NET 4.0 Runtime.
That's the same thing that's happening to me....-_-
SpookyAndrew  [developer] Sep 20, 2012 @ 1:47am 
@Insanity_Runner - yeah, just rename the files, there seems to be an issue with user permission levels and not writing to the registry ...
sethsheppard Oct 7, 2012 @ 7:41am 
@Voshond Heh...Dont mind me asking but how do i get to my gamefolders? im a computer newb lol.
SpookyAndrew  [developer] Oct 7, 2012 @ 8:14am 
@sethsheppard - look in your Steam subdirectory, typically here:
"C:\Program Files\Steam\steamapps\common"
there you shuld find a directory called "they bleed pixels". Within this directory sould be three files: xnafx40_redist.msi, dxwebsetup.exe and dotNetFx40_Client_setup.exe.
Rename these and all should be well.

Let me know what happens.
sethsheppard Oct 7, 2012 @ 8:56am 
Ok...it skips the first time setup but it doesnt start the game...
sethsheppard Oct 7, 2012 @ 9:51am 
SpookyAndrew cmon reply!!!!!!!!
Showing 1-15 of 36 comments
< >
Per page: 15 30 50

Date Posted: Sep 5, 2012 @ 7:01pm
Posts: 36