Fieldrunners > General Discussions > Topic Details
MaxKool Jan 13, 2013 @ 6:36pm
Input Lag
Ok, Ive tried all the fixes suggested, Admin mode, Window mode, the controller fixed it until I had to unplug the controller, now it doesn't fix it regardless of rebooting.

obviously this is a problem that hasn't been fixed. It seriously looks like something to do with the a hardware cursor... maybe?
Either way im looking at asking for a refund as this is unplayable and sofar doesn't look like anyone is fixed it.

any help appreciated
Showing 1-15 of 91 comments
< >
Methadon3000™ Mar 9, 2013 @ 10:15pm 
I have the same problem ... What to do? I mean I paid game and I can not enjoy it ... dammit!
AWG Mar 16, 2013 @ 5:26am 
I played this game for the first time on yesterday. I played almost 3 hours and I got no problem at all. Now I started it again and the lag is killing me. WTH is happening here?
Subscribing to the discussion in case we find some real solution.
Oddballs Mar 21, 2013 @ 11:36am 
I have the same problem worked fine for a couple of days now its unplayable
Methadon3000™ Mar 21, 2013 @ 2:16pm 
in win xp works fine? i think is the windows or something... and is not full screen... is half screen... 'pls help
Last edited by Methadon3000™; Mar 21, 2013 @ 2:18pm
Keptic -_- Mar 25, 2013 @ 11:05pm 
Plugging in my wired 360 controller and restarting fixed the problem for me...
AWG Mar 26, 2013 @ 4:07am 
Originally posted by Keptic -_-:
Plugging in my wired 360 controller and restarting fixed the problem for me...
This is very weird. I assume it's the restart (and not the plugging) to have done the trick... but restarting/rebooting did nothing for me.
Keptic -_- Mar 26, 2013 @ 8:44am 
Originally posted by A.W.G.:
Originally posted by Keptic -_-:
Plugging in my wired 360 controller and restarting fixed the problem for me...
This is very weird. I assume it's the restart (and not the plugging) to have done the trick... but restarting/rebooting did nothing for me.

I'd like to believe that but I just tested playing with and without the 360 controller plugged in. Every time the lag is back without the controller... Its the controller.

EDIT: It seems that I am not the only one with this akward fix.
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2821536
Last edited by Keptic -_-; Mar 26, 2013 @ 8:50am
AWG Mar 26, 2013 @ 8:47am 
Originally posted by Keptic -_-:
Originally posted by A.W.G.:
This is very weird. I assume it's the restart (and not the plugging) to have done the trick... but restarting/rebooting did nothing for me.

I'd like to believe that but I just tested playing with and without the 360 controller plugged in. Every time the lag is back without the controller... Its the controller.

Admit it, you work for Microsoft and want me to buy a wired controller! :D
JagPaw Jul 20, 2013 @ 11:28am 
Damn. me too. Really sucks because I actually intended to get FR 2 but forgot when I saw it on the sale and just picked it up without noticing with a few other games. Apparenttly this is only an issue in the first one. :-/
jim.buck  [developer] Jul 25, 2013 @ 9:40pm 
From the linked forum posting, I got the idea to completely disable controller support in the library we use on Fieldrunners, seeing as we don't use controllers anyway, but disable the controller initialization did nothing, according to a Steam user that I personally sent a test executable to. We've unfortunately not been able to reproduce this odd error on our own machines in order to try to more deeply diagnose the bug.
Methadon3000™ Jul 26, 2013 @ 2:17am 
Man, my fieldrunners 1&2 when i buy it... first 4-5 days was working with lag, half screen and ♥♥♥♥♥♥♥♥ like that... After 5-6 days, i start the game(i dunno why...) i have not had any problems since(again, i dunno why)...
Last edited by Methadon3000™; Jul 26, 2013 @ 2:18am
jim.buck  [developer] Jul 26, 2013 @ 8:03pm 
Fieldrunners2 initially had the same problem??
Methadon3000™ Jul 26, 2013 @ 8:43pm 
Yep! But i told you... Now its working perfect...
AWG Jul 26, 2013 @ 11:45pm 
Am I the only one surprised and a little flabbergasted by the "We don't know" post by the devs?
I mean, with all respect, I am a web developer and I well know things can be really a mess sometimes. Debugging is not the easiest work and yes, sometimes you initially can't really understand why things don't work. But you'll eventually have to because there are users that have to access your site, and use it... if it's broken, bye bye users.

Again, with all respect, we're now talking about a game problem that MANY people are experiencing and said problem prevent the game to be played. I really don't think that "We don't know" can be an acceptable answer. "We don't know but we're working on it day and night to solve the problem" would have been a better answer in my opinion.
Last edited by AWG; Jul 26, 2013 @ 11:48pm
Methadon3000™ Jul 26, 2013 @ 11:48pm 
Originally posted by AWG:
Am I the only one surprised and a little flabbergasted by the "We don't know" post by the devs?
I mean, with all respect, I am a web developer and I well know things can be really a mess sometimes. Debugging is not the easiest work and yes, sometimes you initially can't really understand why things don't work. But you'll eventually have to because there are users that have to access your site, and use it... if it's broken, bye bye users.

Again, with all respect, we're now talking about a game problem that MANY people are experiencing and said problem prevent the game to be played. I really don't think that "We don't know" can be an acceptable answer. "We don't know but we're working on it day and night to solve the problem" eould be a better answer in my opinion.

True!
Showing 1-15 of 91 comments
< >
Per page: 15 30 50