I Want to Believe 2012. nov. 30. @ de. 8:58
A Likely Solution for People Who Can't Get This Game to Run
Go into your Doom 3 BFG Edition folder that's in your steamapps location, find the folder msvc_2010, open it up, and run the vcredist_x86 manually. Usually the vcredist_x86 is automatically run whenever a new game is launched for the first time through Steam, but for some reason, Doom 3 BFG Edition doesn't do this.

Customer support is completely incompetent, telling people their usual default run of "delete the clientregistry.blob and check your router" which just doesn't work. I even told them EXPLICITLY "I don't even get the standard first-time-run C++ Redistributable window." There's something about Doom 3 BFG Edition's programming that doesn't run the vcredist_x86 program on its first run, and so that might make it unplayable. (For some reason, I could run Doom 3 BFG Edition on one computer despite this problem, but that computer also had normal Doom 3 installed once upon a time.)

Maybe I should apply to work for Valve as customer support.
Legutóbb szerkesztette: I Want to Believe; 2012. nov. 30. @ de. 8:59
115/22 megjegyzés mutatása
< >
nmirosavljevi 2012. nov. 30. @ de. 10:21 
Oh dear god are they incompetent! They can't even send me one damn email! Anyway, i was hoping you could resolve this for me. Doom 3 is fully capable of running, but the Doom 1 & 2 games don't work. I can enter their menus but that's it. Only the arrow keys work. I tried a lot of stuff: "Graphic uptate whitch enabled Doom 3, Resetting, Starting the vcredist_x86 manually, adding the msvcr100.dll file." Still, nothing happens. It shouldn't be about the too advanced system. The games were revamped for advanced machines. Some of my laptop traits: Graphic card: Nvidia GeForce 150M, 4GB RAM, OS: Windows 7 (x64).
I Want to Believe 2012. nov. 30. @ du. 4:49 
Sorry; can't help you there, since I'm not having that issue.
jimht 2012. nov. 30. @ du. 6:57 
My system runs Doom 3 beautifully. I cannot get this version to even start up. I figured out for myself the step you outlined in the top post here, and the game turns the screen black and then crashes out. I'm having a VERY hard time believing that this got a proper amount of QA testing before being released. There's no way.
z_day_24_7 2012. nov. 30. @ du. 7:41 
Doom 3 doesn't launch for me. The solutions presented so far sound great. I can't get vcredist_x86 to run manually; it says "A newer version of Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable has been detected on the machine."

And I get this after launch aborts:

QA Timing INIT: 000115ms
D3BFG 1.1400 win-x86 Nov 9 2012 10:38:21
2400 MHz AMD CPU with MMX & 3DNow! & SSE & SSE2 & SSE3 & HTT
5888 MB System Memory
256 MB Video Memory
Winsock Initialized
Found interface: {4DD19DCB-6758-44F5-8901-73FEDCEA6E2B} JMicron PCI Express Gigabit Ethernet Adapter - 0.0.0.0 NULL netmask - skipped
Found interface: {9C3BDBA2-0620-46E1-B305-97B8D9A9AB3A} Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter - 0.0.0.0 NULL netmask - skipped
Found interface: {FA9A2592-346C-4554-891C-B96C5116BE32} Atheros AR9285 Wireless Network Adapter - 192.168.1.129/255.255.255.0
Sys_InitNetworking: adding loopback interface
doom using MMX & SSE for SIMD processing
enabled Flush-To-Zero mode
enabled Denormals-Are-Zero mode
------ Initializing File System ------
Loaded resource file _common.resources
Loaded resource file _ordered.resources
Loaded resource file _sound_pc.resources
Loaded resource file _sound_pc_en.resources
Reading resource CRCs...
Current search path:
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\DOOM 3 BFG Edition/base
C:\Users\will123\Saved Games\id Software\DOOM 3 BFG/base
file system initialized.
--------------------------------------
WARNING: Unable to open resource file maps/_startup.resources
----- Initializing Decls -----
------------------------------
Couldn't open journal files
execing default.cfg
couldn't exec D3BFGConfig.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
----- R_InitOpenGL -----
Initializing OpenGL subsystem with multisamples:0 stereo:0 fullscreen:1
...registered window class
...registered fake window class
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'opengl32' ): succeeded
X..WGL_EXT_swap_control_tear not found
display device: 0
DeviceName : \\.\DISPLAY1
DeviceString: ATI Mobility Radeon HD 4200
StateFlags : 0x5
DeviceID : PCI\VEN_1002&DEV_9712&SUBSYS_1B621043&REV_00
DeviceKey : \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Control\Video\{6DC952D7-2F8D-4915-BC35-767FB654521F}\0000
DeviceName : \\.\DISPLAY1\Monitor0
DeviceString: Generic PnP Monitor
StateFlags : 0x3
DeviceID : MONITOR\CMO1593\{4d36e96e-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0001
DeviceKey : \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e96e-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0001
dmPosition.x : 0
dmPosition.y : 0
dmBitsPerPel : 32
dmPelsWidth : 1366
dmPelsHeight : 768
dmDisplayFlags : 0x0
dmDisplayFrequency: 60
...calling CDS: ok
display device: 0
DeviceName : \\.\DISPLAY1
DeviceString: ATI Mobility Radeon HD 4200
StateFlags : 0x5
DeviceID : PCI\VEN_1002&DEV_9712&SUBSYS_1B621043&REV_00
DeviceKey : \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Control\Video\{6DC952D7-2F8D-4915-BC35-767FB654521F}\0000
DeviceName : \\.\DISPLAY1\Monitor0
DeviceString: Generic PnP Monitor
StateFlags : 0x3
DeviceID : MONITOR\CMO1593\{4d36e96e-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0001
DeviceKey : \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e96e-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0001
dmPosition.x : 0
dmPosition.y : 0
dmBitsPerPel : 32
dmPelsWidth : 1280
dmPelsHeight : 720
dmDisplayFlags : 0x0
dmDisplayFrequency: 60
...created window @ 0,0 (1280x720)
Initializing OpenGL driver
...creating GL context: failed to create OpenGL 3.2 context
created OpenGL 2.0 context
succeeded
...making context current: succeeded
X..WGL_EXT_swap_control_tear not found

------- Input Initialization -------
Initializing DirectInput...
mouse: DirectInput initialized.
keyboard: DirectInput initialized.
freespace_version: 0.6
0 freespace devices
------------------------------------
OpenGL Version: 2.1
OpenGL Vendor : ATI Technologies Inc.
OpenGL GLSL : 1.3
...using GL_ARB_multitexture
X..GL_EXT_direct_state_access not found
...using GL_ARB_texture_compression
...using GL_EXT_texture_compression_s3tc
...using GL_EXT_texture_filter_anisotropic
maxTextureAnisotropy: 16.000000
...using GL_EXT_texture_lod_bias
X..GL_ARB_seamless_cube_map not found
...using GL_ARB_framebuffer_sRGB
...using GL_ARB_vertex_buffer_object
...using GL_ARB_map_buffer_range
...using GL_ARB_vertex_array_object
X..GL_ARB_draw_elements_base_vertex not found
...using GL_ARB_fragment_program
X..GL_ARB_uniform_buffer_object not found
X..GL_EXT_depth_bounds_test not found
X..GL_ARB_sync not found
...using GL_ARB_occlusion_query
X..GL_ARB_timer_query not found
X..GL_EXT_timer_query not found
X..GL_ARB_debug_output not found
--------- Game Map Shutdown ----------
--------------------------------------
0: Speakers (High Definition Audio Device)
2 channels, 44100 Hz
Front Left and Front Right
Default Console Device, Multimedia Device, Communications Device, and Game Device
Using device 0
********************
ERROR: GL_ARB_draw_elements_base_vertex not available
********************
Error during initialization
Shutting down OpenGL subsystem
...wglMakeCurrent( NULL, NULL ): success
...deleting GL context: success
...releasing DC: success
...destroying window
...resetting display
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL

I don't have anything saved in the "Saved Games" folder either.

Haven't been able to run it once.
z_day_24_7 2012. nov. 30. @ du. 7:48 
From Microsoft's website, I downloaded x86 and x64 versions of Visual C++ 2010 and only one installed and I think it's because the machine OS is 64-bit. It's running Win 7 Service Pack 1 on AMD Turion II P540 Dual-Core 2.4Ghz
Jackerz59 2012. nov. 30. @ du. 9:14 
I never bought this game off steam because it was $20 more than were I got it from, I guess getting the hard copy of this game that ties to Steam is the better one
Jackerz59 2012. nov. 30. @ du. 9:47 
If link is down, tell me
http://www.multiupload.nl/JFFLXSU6G2

This will fix 99% of problems
=)(==Penetrator==> 2012. dec. 1. @ de. 10:28 
OMG, i have a fresh Window 7 Pro, and Steam installed, my first download game is doom 3 bfg and i cant run it..
AyezRed 2012. dec. 1. @ de. 10:30 
I'm running the game jsut fine with an Asus G74, I gotta say that it is unfortunate that people can't get this game to run. I love it. +1 for helping people try to figure out how to get this game going on thier pc's.
=)(==Penetrator==> 2012. dec. 1. @ de. 11:11 
OK I got my BFG to run by install the following programs below.

Install this one first
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5555

Install this one next
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35

After you have installed this programs and your BFG still doesnt work, sorry i cannot help you.

My current PC environment
Fresh install of Windows 7 Pro x64
Fresh install of Steam and BFG Edition.

Good luck fellow gamers.
Your fellow penetrator.


Legutóbb szerkesztette: =)(==Penetrator==>; 2012. dec. 1. @ de. 11:11
jimht 2012. dec. 1. @ de. 11:43 
FYI, BOTH of those installers are in the game folder in C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\DOOM 3 BFG Edition folder. The first screwup with this game is that these installers are not automatically launched at first run.

HOWEVER, I've tried this game on two diffrent Win 7 systems, and the game runs on neither of them. Black screen, then light grey screen, and then a notice that the game has crashed.
jimht 2012. dec. 1. @ de. 11:47 
jackerz59 eredeti hozzászólása:
If link is down, tell me
http://www.multiupload.nl/JFFLXSU6G2

This will fix 99% of problems

Uh... yeah.... you're going to have to give me more to go on than that...
z_day_24_7 2012. dec. 1. @ du. 1:54 
I DL'd the Jackerz59 and WinRAR came back saying the zip was corrupt so I rebuilt it and extracted the x64 versions of the cabs in there. Now what?
Jackerz59 2012. dec. 1. @ du. 3:37 
ok instructions for before were in the nfo.txt file after you download it, the files are off the legit disk copy as it also states in the nfo
Jackerz59 2012. dec. 1. @ du. 3:37 
z_day_24_7 eredeti hozzászólása:
I DL'd the Jackerz59 and WinRAR came back saying the zip was corrupt so I rebuilt it and extracted the x64 versions of the cabs in there. Now what?
read the nfo.txt under instructions
115/22 megjegyzés mutatása
< >
Laponként: 15 30 50
Küldés ideje: 2012. nov. 30. @ de. 8:58
Hozzászólások: 22