DOOM 3: BFG Edition

DOOM 3: BFG Edition

View Stats:
SolarFox Jun 5, 2014 @ 9:16pm
Just bought it and got some problem
After i had started in the intioal setup for firs ttime use on my pc i got some error. "Unable to initilize OpenGL" and i copied and pasted this that came along with it, i dont know what im looking at or for to fix this. i Edited some of it to protect my privacy


QA Timing INIT: 000131ms
D3BFG 1.1400 win-x86 Nov 9 2012 10:38:21
3200 MHz Intel CPU with MMX & SSE & SSE2 & SSE3 & HTT
8112 MB System Memory
-2048 MB Video Memory
Winsock Initialized
Found interface: {***} Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter #3 - 0.0.0.0 NULL netmask - skipped
Found interface: {***} Belkin USB Wireless Adaptor - 192.168.0.3/255.255.255.0
Found interface: {***} Realtek PCIe GBE Family Controller - 0.0.0.0 NULL netmask - skipped
Sys_InitNetworking: adding loopback interface
doom using MMX & SSE for SIMD processing
enabled Flush-To-Zero mode
enabled Denormals-Are-Zero mode
------ Initializing File System ------
Loaded resource file _common.resources
Loaded resource file _ordered.resources
Loaded resource file _sound_pc.resources
Loaded resource file _sound_pc_en.resources
Reading resource CRCs...
Current search path:
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\DOOM 3 BFG Edition/base
C:\Users\********\Saved Games\id Software\DOOM 3 BFG/base
file system initialized.
--------------------------------------
WARNING: Unable to open resource file maps/_startup.resources
----- Initializing Decls -----
------------------------------
Couldn't open journal files
execing default.cfg
couldn't exec D3BFGConfig.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
----- R_InitOpenGL -----
Initializing OpenGL subsystem with multisamples:0 stereo:0 fullscreen:1
...registered window class
...registered fake window class
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'opengl32' ): succeeded
...using WGL_EXT_swap_control_tear
display device: 0
DeviceName : \\.\DISPLAY1
DeviceString: ATI Radeon HD 5450
StateFlags : 0x8000005
DeviceID : PCI\VEN_1002&DEV_68F9&SUBSYS_30301682&REV_00
DeviceKey : \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Control\Video\
DeviceName : \\.\DISPLAY1\Monitor0
DeviceString: Generic PnP Monitor
StateFlags : 0x3
DeviceID : MONITOR\PHL0000\{****
DeviceKey : \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Control\Class\{****}\0012
dmPosition.x : 0
dmPosition.y : 0
dmBitsPerPel : 32
dmPelsWidth : 1920
dmPelsHeight : 1080
dmDisplayFlags : 0x2
dmDisplayFrequency: 30
...calling CDS: failed, bad mode
Shutting down OpenGL subsystem
...wglMakeCurrent( NULL, NULL ): failed
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
Initializing OpenGL subsystem with multisamples:0 stereo:0 fullscreen:1
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'opengl32' ): succeeded
...using WGL_EXT_swap_control_tear
display device: 0
DeviceName : \\.\DISPLAY1
DeviceString: ATI Radeon HD 5450
StateFlags : 0x8000005
DeviceID : PCI\VEN_1002&DEV_68F9&SUBSYS_30301682&REV_00
DeviceKey : \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Control\Video\{****}\0000
DeviceName : \\.\DISPLAY1\Monitor0
DeviceString: Generic PnP Monitor
StateFlags : 0x3
DeviceID : MONITOR\PHL0000\{****}\0012
DeviceKey : \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Control\Class\{****}\0012
dmPosition.x : 0
dmPosition.y : 0
dmBitsPerPel : 32
dmPelsWidth : 1920
dmPelsHeight : 1080
dmDisplayFlags : 0x2
dmDisplayFrequency: 30
...calling CDS: failed, bad mode
Shutting down OpenGL subsystem
...wglMakeCurrent( NULL, NULL ): failed
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
Unknown command 'vid_restart'
Unable to initialize OpenGL
Shutting down OpenGL subsystem
...shutting down QGL
< >
Showing 1-3 of 3 comments
Wolfwood (Banned) Jun 6, 2014 @ 1:03am 
Well, game-debate says you can't run it which is weird since you're only a very small hair higher than then minimum Radeon. Have you ever updated your drivers? Also, try running it at 720p as 1080p sounds problematic seeing as you are so low in the requirements.
Last edited by Wolfwood; Jun 6, 2014 @ 1:21am
SolarFox Jun 6, 2014 @ 6:46am 
it did run in 720 but just barly and i soped working not long after, i ma need a better graphics card
Wolfwood (Banned) Jun 6, 2014 @ 7:37am 
Originally posted by SolarFox_Unplugged:
it did run in 720 but just barly and i soped working not long after, i ma need a better graphics card
Ya, that's what game-debate said.
< >
Showing 1-3 of 3 comments
Per page: 15 30 50

Date Posted: Jun 5, 2014 @ 9:16pm
Posts: 3