Ys Origin > General Discussions > Topic Details
Nicholas Steel Aug 20, 2013 @ 6:06am
Why do the graphics blur a short distance above you?
I play with filter set to Point instead of smeary Bilinear/trilinear yet the graphics just north of my character are extremely blurry/smeared while the graphics below my character are super sharp and awesome. Why is that? And will we see an option to remedy it?

It happens in this and Oath of Felghana. (First 2 screenshots are of Felghana)

Here are some sample screenshots with a red line added to help emphasize where the disparity is most noticeable. The entire display above the red line is a lot worse looking then everything below the red line.

http://i63.photobucket.com/albums/h133/franpa/2013-08-18_00001_zpsffb0cbb2.jpg~original

http://i63.photobucket.com/albums/h133/franpa/2013-08-20_00001banana_zpsbcf07dfb.jpg~original

http://i63.photobucket.com/albums/h133/franpa/2013-08-20_00004_zps8eaa1ce4.jpg~original

http://i63.photobucket.com/albums/h133/franpa/2013-08-20_00001_zps584ad09c.jpg~original

http://i63.photobucket.com/albums/h133/franpa/2013-08-20_00002_zps6a940d0b.jpg~original

http://i63.photobucket.com/albums/h133/franpa/2013-08-20_00003_zps2366ae89.jpg~original
Last edited by Nicholas Steel; Aug 20, 2013 @ 6:09am
Showing 1-3 of 3 comments
< >
Sara  [developer] Aug 20, 2013 @ 6:08am 
I have no idea what's going on here, to be honest. It almost looks like some sort of mipmapping problem. Does it still happen if you disable mipmaps? Also, "compressed textures" and "low-resolution textures" should be off for best visual quality of course, but dunno if they're related at all.
Nicholas Steel Aug 20, 2013 @ 7:20am 
Disabling Mipmapping does indeed resolve it! Now I just have to choose between living with blurry graphics (Bilinear/Trilinear) or extremely crisp flickering/crawling pixels in Point mode.

Edit: I might stick with bilinear filtering. With the mipmapping fixed it isn't as bad as what it was before.
Last edited by Nicholas Steel; Aug 20, 2013 @ 7:38am
Nicholas Steel Aug 20, 2013 @ 7:24am 
Here's a picture of my settings if you're interested: http://i63.photobucket.com/albums/h133/franpa/Untitled_zps9af1b3e4.png~original

Windows 7 x64
Intel i7 920 @ 2.66GHZ
ASUS P6T Motherboard
6GB DDR3 1600MHZ RAM (X.M.P enabled)
Nvidia Geforce 560Ti 2048MB video card with 314.22 drivers (I hear newer ones aren't very stable)
Auzentech XFI Forte Soundcard
Last edited by Nicholas Steel; Aug 20, 2013 @ 7:24am
Showing 1-3 of 3 comments
< >
Per page: 15 30 50