Cubemen
Cubemen > กระดานสนทนาทั่วไป > รายละเอียดกระทู้
Linux Mint 13 - CTD
I have been able to play the game before (I played it yesterday), but now it won't get passed the initial logo screen.

The game launches
shows the logo
fades out
then drops back to the desktop

Launching the game from terminal produces only:
pottybert@nexus-6 ~/Steam/SteamApps/common/Cubemen $ ./startgame.sh
Found path: /home/pottybert/Steam/SteamApps/common/Cubemen/Cubemen
Mono path[0] = '/home/pottybert/Steam/SteamApps/common/Cubemen/Cubemen_Data/Managed'
Mono path[1] = '/home/pottybert/Steam/SteamApps/common/Cubemen/Cubemen_Data/Mono'
./startgame.sh: line 17: 2991 Aborted "${GAMEROOT}"/${GAMEEXE} "$@"

I'm running the Catalyst Beta drivers (which I installed yesterday in order to play TF2) if that makes any difference
< >
กำลังแสดง 1-15 จาก 24 ความเห็น
I also have that problem. I think based on another thread and this one that this may be related to the beta drivers.
I noticed that there was a note in the latest steam update about a fix to crashing with the steam overlay in cubemen. I'm not at home at the moment so can't test if it's fixed.
Same problem, still crashes for me even after the update :*(
Me too, I've also just tried it using XFCE as a desktop environment instead of cinnamon (which has worked for other games), same issue
Same problem, also using ATI beta driver.
Already did....
Same here, initial splash screen with some logo and music, then crash.
Doesn't matter where game was run from - whether it was Steam client or command line prompt - the result is the same.

System - Ubuntu 12.10 with Liquorix kernel 3.7.0.2 64bit
Video/CPU - AMD APU E-450
Desktop - Gnome 3/Shell
Video Driver - AMD Catalyst 12.11 Beta

Crash output:
~/.local/Share/Steam/SteamApps/common/Cubemen/Cubemen
Found path: ~/.local/Share/Steam/SteamApps/Cubemen/Cubemen
Mono path[0] = '~/.local/Share/Steam/SteamApps/Cubemen/Cubemen_Data/Managed'
Mono path[1] = '~/.local/Share/Steam/SteamApps/Cubemen/Cubemen_Data/Mono'
/dev/input/js0: open: Operation not permitted
Segmentation fault (core dumped)
ได้รับการแก้ไขครั้งสุดท้ายโดย nihilus; 15 ม.ค. 2013 @ 5:59am
I think it's entirely down to an incompatibility with the beta drivers since the game was working fine before I installed them, unfortunately, things like TF2 require them
It's sad to say, but update to AMD Catalyst driver 13.1 Stable does not resolve the problem either.
SeonR  [ผู้พัฒนา] 19 ม.ค. 2013 @ 2:23pm 
Hi Guys. Yes, there are much going wrong with the Unity game engine (WHat CUbemen is made with) and the last bunch of ATI Drivers.

Here is a post from some people testing different driver versions...

http://steamcommunity.com/app/221410/discussions/1/882966056802399246/

Unity are now aware of the issue and I hope to get a resolution *soon*.
Thanks! I really appreciate the effort! :D
I just did a force uninstall of the beta drivers and updated to 13.1 and it seems to be running fine again.

*edit*
correction, it runs, but there are some minor graphical glitches (the men look like they have a dark mesh positioned at the same location as the normal mesh, this appears to be causing something like z-buffer fighting)
ได้รับการแก้ไขครั้งสุดท้ายโดย PottyBert; 29 ม.ค. 2013 @ 12:32pm
SeonR  [ผู้พัฒนา] 29 ม.ค. 2013 @ 12:27pm 
PottyBert, so you think it could just be an issue in the driver update process? When upgrading, rather than a clean re-install?
โพสต์ดั้งเดิมโดย SeonR:
PottyBert, so you think it could just be an issue in the driver update process? When upgrading, rather than a clean re-install?

It's possible. I also did a package upgrade last night (which borked my currently installed drivers and prompted me to get the latest ones).
ได้รับการแก้ไขครั้งสุดท้ายโดย PottyBert; 29 ม.ค. 2013 @ 12:34pm
โพสต์ดั้งเดิมโดย PottyBert:
I just did a force uninstall of the beta drivers and updated to 13.1 and it seems to be running fine again.
And how exactly that "force uninstall" was performed?
What I did:
1. apt-get purge fgrlx*
2. reboot - system rolled back to stock "radeon" driver - checked with lsmod
3. extracted .run package (v13.1) and rebuilt .deb's (just in case)
4. dpkg -i *.deb
5. reboot again
6. crashed then, crashing now (i.e nothing changed)
ได้รับการแก้ไขครั้งสุดท้ายโดย nihilus; 29 ม.ค. 2013 @ 1:43pm
< >
กำลังแสดง 1-15 จาก 24 ความเห็น
ต่อหน้า: 15 30 50

Cubemen > กระดานสนทนาทั่วไป > รายละเอียดกระทู้