Cubemen > Discusiones generales > Detalles del tema
PottyBert 9 de Dic, 2012 a las 10:55
Linux Mint 13 - CTD
I have been able to play the game before (I played it yesterday), but now it won't get passed the initial logo screen.

The game launches
shows the logo
fades out
then drops back to the desktop

Launching the game from terminal produces only:
pottybert@nexus-6 ~/Steam/SteamApps/common/Cubemen $ ./startgame.sh
Found path: /home/pottybert/Steam/SteamApps/common/Cubemen/Cubemen
Mono path[0] = '/home/pottybert/Steam/SteamApps/common/Cubemen/Cubemen_Data/Managed'
Mono path[1] = '/home/pottybert/Steam/SteamApps/common/Cubemen/Cubemen_Data/Mono'
./startgame.sh: line 17: 2991 Aborted "${GAMEROOT}"/${GAMEEXE} "$@"

I'm running the Catalyst Beta drivers (which I installed yesterday in order to play TF2) if that makes any difference
Mostrando 1-15 de 25 comentarios
< >
pantheonwhaley 24 de Dic, 2012 a las 13:16 
I also have that problem. I think based on another thread and this one that this may be related to the beta drivers.
PottyBert 25 de Dic, 2012 a las 8:46 
I noticed that there was a note in the latest steam update about a fix to crashing with the steam overlay in cubemen. I'm not at home at the moment so can't test if it's fixed.
iamoverrated 27 de Dic, 2012 a las 15:10 
Same problem, still crashes for me even after the update :*(
PottyBert 12 de Ene, 2013 a las 13:26 
Me too, I've also just tried it using XFCE as a desktop environment instead of cinnamon (which has worked for other games), same issue
Szklanka Kompuntu 14 de Ene, 2013 a las 12:15 
Same problem, also using ATI beta driver.
Fred 14 de Ene, 2013 a las 21:44 
Try installing libglu1-mesa:i386.
Última edición por Fred; 14 de Ene, 2013 a las 21:47
iamoverrated 14 de Ene, 2013 a las 22:18 
Already did....
nihilus 15 de Ene, 2013 a las 5:53 
Same here, initial splash screen with some logo and music, then crash.
Doesn't matter where game was run from - whether it was Steam client or command line prompt - the result is the same.

System - Ubuntu 12.10 with Liquorix kernel 3.7.0.2 64bit
Video/CPU - AMD APU E-450
Desktop - Gnome 3/Shell
Video Driver - AMD Catalyst 12.11 Beta

Crash output:
~/.local/Share/Steam/SteamApps/common/Cubemen/Cubemen
Found path: ~/.local/Share/Steam/SteamApps/Cubemen/Cubemen
Mono path[0] = '~/.local/Share/Steam/SteamApps/Cubemen/Cubemen_Data/Managed'
Mono path[1] = '~/.local/Share/Steam/SteamApps/Cubemen/Cubemen_Data/Mono'
/dev/input/js0: open: Operation not permitted
Segmentation fault (core dumped)
Última edición por nihilus; 15 de Ene, 2013 a las 5:59
PottyBert 16 de Ene, 2013 a las 11:43 
I think it's entirely down to an incompatibility with the beta drivers since the game was working fine before I installed them, unfortunately, things like TF2 require them
nihilus 18 de Ene, 2013 a las 15:01 
It's sad to say, but update to AMD Catalyst driver 13.1 Stable does not resolve the problem either.
SeonR  [desarrollador] 19 de Ene, 2013 a las 14:23 
Hi Guys. Yes, there are much going wrong with the Unity game engine (WHat CUbemen is made with) and the last bunch of ATI Drivers.

Here is a post from some people testing different driver versions...

http://steamcommunity.com/app/221410/discussions/1/882966056802399246/

Unity are now aware of the issue and I hope to get a resolution *soon*.
iamoverrated 19 de Ene, 2013 a las 18:20 
Thanks! I really appreciate the effort! :D
PottyBert 29 de Ene, 2013 a las 11:39 
I just did a force uninstall of the beta drivers and updated to 13.1 and it seems to be running fine again.

*edit*
correction, it runs, but there are some minor graphical glitches (the men look like they have a dark mesh positioned at the same location as the normal mesh, this appears to be causing something like z-buffer fighting)
Última edición por PottyBert; 29 de Ene, 2013 a las 12:32
SeonR  [desarrollador] 29 de Ene, 2013 a las 12:27 
PottyBert, so you think it could just be an issue in the driver update process? When upgrading, rather than a clean re-install?
PottyBert 29 de Ene, 2013 a las 12:33 
Publicado originalmente por SeonR:
PottyBert, so you think it could just be an issue in the driver update process? When upgrading, rather than a clean re-install?

It's possible. I also did a package upgrade last night (which borked my currently installed drivers and prompted me to get the latest ones).
Última edición por PottyBert; 29 de Ene, 2013 a las 12:34
Mostrando 1-15 de 25 comentarios
< >
Por página: 15 30 50