Waveform > Yleiset keskustelut > Aiheen tiedot
Alkar 24. tammi, 2013 12.48
Fixed problem starting the game on Ubuntu 12.10
When I double clicked the icon, nothing happened, no window shown and no sound played. And in steam It just showed "Played" as if I had played it. After running it from console I found this message:
./x86/waveform.x86: error while loading shared libraries: libGLU.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
For some reason it did not load the library even when I had it installed in my Ubuntu.
So after running this command from directory /usr/lib:
sudo ln -s /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libGLU.so.1 libGLU.so.1
The game started running and I even did few levels :)
Hope it helps someone if they have similar problems.
Viimeisin muokkaaja on Alkar; 24. tammi, 2013 13.02
Näytetään 1-2 / 2 kommentista
< >
Meh 30. tammi, 2013 9.52 
That my also fix it, but it smells like a bit risky, as you are forcing a what I assume is a 32 bit executable (./x86/waveform.x86...) to use a 64 bit library (/usr/lib/x86_64....). How I solved this was to install the 32 bit version of the library. On my fedora machine: 'sudo yum install mesa-libGLU.i686', as you are on ubuntu, replace yum with apt-get or whatever it is that ubuntu has (or use a graphical software management tool)
flibitijibibo 31. tammi, 2013 23.15 
The next Waveform update actually gets rid of the GLU dependency, so whenever that goes up you won't need to do this anymore.

Not sure when that'll happen, but I thought you'd like to know. :)
Näytetään 1-2 / 2 kommentista
< >
Sivua kohden: 15 30 50