Tomb Raider > General Discussions > Topic Details
vonbleak Mar 25, 2013 @ 8:47pm
Crashing with 680 - latest nvidia drivers - Help :) (SOLVED)
Man i had this game up and running fine when it first came out om my gtx480. I knew that i was getting a gtx680 soon, so i put the game down for a bit and waited. Now with the 680 the game crashes all the time, it cant even finish the benchmark...

I have tesselation and tressFX off - exclusive full screen on = these settings worked fine on the 480...not now...

When the game runs it runs well, there is no performance issue...but i can play for a few mins, but if i go into a menu or something it freezes, you hit escape and the game vanishes back to windows...

Are there any suggestions...?

My setup is i72600k, 8gig ddr 3, msi gtx680 TF - i dont really have any issues with any game atm except this one :)

Thanks for your time..
Last edited by vonbleak; Mar 26, 2013 @ 9:49pm
Showing 1-9 of 9 comments
< >
The Macchio Mar 26, 2013 @ 12:56am 
I also had a 480GTX when this game first came out and did not have any crashing issues (except going to "options" in the launcher which did crash). I have since also upgraded to a 680GTX after waiting to see how the Titan fared. I had major crashing issues with the last WHQL drivers but the game was dead stable with the January drivers (310.09?). This is what I ended up playing the game with (this is with Tesselation and TressFX turned on).

I have just grabbed the newest drivers (314.22), and while I have not put much time in the game, it did run the benchmark with no problems (I ran it a couple times too).
FuNb0Y86 Mar 26, 2013 @ 1:17am 
If you haven't already done so, install the new 314.22 driver if you're still on the 314.21. I have had no crashing whatsoever, and I have it on Ultra with tessallation on (TressFX at this point is too unoptimized of a gimick to warrant the drop in frame rate for some realistic physics on hair); I have also been playing for the last 3-4 hrs. I also game with the GTX 680 2gb, an i7 920 @ 3.8 Ghz, 6 gigs of 1600 mhz ram, and windows 7 64bit. If you haven't already checked, make sure your sound drivers are either up to date or you have the latest drivers from your motherboard maker if it's on board.
vonbleak Mar 26, 2013 @ 3:21am 
Ok i have made sure i am running nvidia drivers 314.22....and i updated my realtek asus onboard drivers...thanks guys....

However same thing...i am going to try the ol' delete re'nstall trick and see if that helps :)
(only other thing may be sweetFX - but i have never had an issue with it before and it was fine with the 480)
Last edited by vonbleak; Mar 26, 2013 @ 3:22am
kpsok54 Mar 26, 2013 @ 10:21am 
GeForce GTX 660: plus 314.22 Driver released 25 March, TR on ultimate runs at 50FPS average, minimum 39, works for me, simply allowed the driver to auto install.
vonbleak Mar 26, 2013 @ 4:43pm 
All good - did a re-install, running perfect now all good :)
nospamail Mar 26, 2013 @ 5:12pm 
Originally posted by vonbleak:
All good - did a re-install, running perfect now all good :)

You just reinstalled the drivers?
vonbleak Mar 26, 2013 @ 5:29pm 
Nope - unistalled the game itself - then let it download again as i slept - i also removed the sweetFX tweek :)
nospamail Mar 26, 2013 @ 9:20pm 
I've tried 'sweetfx' on a few titles and got the same results - crash. The one game it worked on did not provide (even after a bunch of adjustments) to bother with so I deleted it. Good to hear your able to enjoy the game.
vonbleak Mar 26, 2013 @ 9:49pm 
Thanks guys :)

Originally posted by nospamail:
I've tried 'sweetfx' on a few titles and got the same results - crash. The one game it worked on did not provide (even after a bunch of adjustments) to bother with so I deleted it. Good to hear your able to enjoy the game.
Showing 1-9 of 9 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Mar 25, 2013 @ 8:47pm
Posts: 9