jacksonreid Jun 5, 2013 @ 7:59pm
Long loading screen error!
Whenever i start rotmg it gets to 100% then goes to the long loading screen and wont load. And every once in a while a dark grey box appears with a smaller light grey rectangle with the corners shaved off. When I hover my mouse over the small shaved rectangle it turns orange and when i click on it the large grey and small orange/grey shaved and it still wont load.
Showing 1-12 of 12 comments
< >
InsaneFirebat Jun 5, 2013 @ 8:16pm 
I suspect you're using fullscreen. If so, don't activate fullscreen until after you've made it into the Nexus and closed the pop-up advertisement. You will need to remember this each time you load the game.

This game was not meant to be played in fullscreen. The option is only available when playing on Steam. This was likely a requirement to get the game on Steam, but it was never really supported.

If that's not the problem, try posting a screenshot so we can see what's going on.
Last edited by InsaneFirebat; Jun 5, 2013 @ 8:57pm
jacksonreid Jun 5, 2013 @ 8:48pm 
Thank you very much once i tried it without fullscreen it automatically loaded
InsaneFirebat Jun 5, 2013 @ 8:58pm 
I thought so. I wish we had a forum mod here so that we could make a sticky thread about this.
TomSparto Jun 5, 2013 @ 9:26pm 
I don't have this problem
Buderus Jun 7, 2013 @ 7:14am 
Originally posted by Zeno Black:
I don't have this problem

most useless comment ever
Rulix Jun 7, 2013 @ 7:54pm 
Im having problems similar to this, when i load realm it says loading then a box appears in my screen with a smaller white box in it, i click on the littler white box and it goes away but comes back later and it wont load. Help please? if you have an answer contact me on my email Mikesomedude@yahoo.com or my skype idontdomondays1 or through my steam account that im using to type this right now.
InsaneFirebat Jun 8, 2013 @ 3:56am 
@Rulix Post a screenshot of what you're seeing.
= ocu = The Ender Jun 14, 2013 @ 10:27am 
Exit the game and open it again, try this a few times and it should work.
InsaneFirebat Jun 14, 2013 @ 11:38am 
https://forums.wildshadow.com/sites/default/files/asdf._0.PNG
Is this what you're experiencing, Rulix?
Mercan1556[GER/TR] Jun 14, 2013 @ 12:41pm 
Uninstal rotmg or try in browser
Limp Jun 15, 2013 @ 9:24am 
My friend is experiencing that, do you know how to fix it?

Plus when my firend is online, it doesn't say so.
Last edited by Limp; Jun 15, 2013 @ 9:25am
InsaneFirebat Jun 15, 2013 @ 1:57pm 
I'm not sure how to fix this, yet. But I've seen something similar posted on the WildShadow forums in the past. I know it has something to do with the localization features implemented in Build 12.

Also, your friend has changed his status to offline. If the player is unaware of this status, they can change it by going to their friends list and clicking the little down arrow next to their name and selecting Online.
Showing 1-12 of 12 comments
< >
Per page: 15 30 50

Date Posted: Jun 5, 2013 @ 7:59pm
Posts: 12