Big Sean Oct 1, 2013 @ 3:09pm
SFM crash
Hello...i need some help cuz my SFM crash every time i shoot in the game mode. a few weeks ago it was good, nothing make it crash it.. it never crashed but now im tired, has been 1 week of it and it also crash randomly when i posing the puppets or something, it is awful it crashes for nothing i really need a hand
Showing 1-13 of 13 comments
< >
Pte Jack Oct 1, 2013 @ 6:06pm 
Validate your Local Cache and launch through the SDK
Big Sean Oct 1, 2013 @ 6:31pm 
Originally posted by Pte Jack:
Validate your Local Cache and launch through the SDK
how do i validate my local cache?
Pte Jack Oct 1, 2013 @ 7:15pm 
Steam Client, Library, All Softwares, Right Click SFM, Properties, Local Files, Verify Integrity of Application Cache Let the process complete and all missing content download, restart SFM and try again
Big Sean Oct 1, 2013 @ 9:03pm 
Originally posted by Pte Jack:
Steam Client, Library, All Softwares, Right Click SFM, Properties, Local Files, Verify Integrity of Application Cache Let the process complete and all missing content download, restart SFM and try again

NOPE, still crashing this ♥♥♥♥ im so tired
Pte Jack Oct 2, 2013 @ 12:23am 
Are you loading custom models or maps... That can cause crashes as well..
Gnome Compsci Oct 2, 2013 @ 10:44am 
What kind of “crash” is it? Does it leave an error message? Does the program freeze or quit to desktop?
Big Sean Oct 2, 2013 @ 11:53am 
Originally posted by Gnome Compsci:
What kind of “crash” is it? Does it leave an error message? Does the program freeze or quit to desktop?

quit to desktop
Big Sean Oct 2, 2013 @ 11:53am 
Originally posted by Pte Jack:
Are you loading custom models or maps... That can cause crashes as well..

but i had the customs like 3 months ago and now it crashes
Johano™ Oct 2, 2013 @ 1:30pm 
Make sure you've installed the files in {STEAMDIR}/Steamapps/Common/Sourcefilmmaker/_CommonRedist

That fixed my crash :)
Big Sean Oct 2, 2013 @ 1:57pm 
Originally posted by Johano™:
Make sure you've installed the files in {STEAMDIR}/Steamapps/Common/Sourcefilmmaker/_CommonRedist

That fixed my crash :)

i dint, i put the files on the usermode one... but i got alooot of custom files, what should i do? delete SFM and then install it again? and then download all the custom files again?
Last edited by Big Sean; Oct 2, 2013 @ 1:58pm
Gnome Compsci Oct 2, 2013 @ 2:10pm 
Try renaming the usermod folder to oldUsermod or something, then use Fix Cache Integrity and run SFM.
This should point out whether or not the fault lies with a custom file or something else. If it still crashes you still have your custom objects which can be brought back just by renaming the folder back.
Big Sean Oct 2, 2013 @ 3:35pm 
Originally posted by Gnome Compsci:
Try renaming the usermod folder to oldUsermod or something, then use Fix Cache Integrity and run SFM.
This should point out whether or not the fault lies with a custom file or something else. If it still crashes you still have your custom objects which can be brought back just by renaming the folder back.

OMG thankls aloot now i can shoot with all classes withput it crashes, im experiencing problems with my custom content but im doing the copy and paste to get all of them back
thaaanks thaanks thaaanks

Last edited by Big Sean; Oct 2, 2013 @ 3:52pm
Big Sean Oct 2, 2013 @ 7:37pm 
Originally posted by Gnome Compsci:
Try renaming the usermod folder to oldUsermod or something, then use Fix Cache Integrity and run SFM.
This should point out whether or not the fault lies with a custom file or something else. If it still crashes you still have your custom objects which can be brought back just by renaming the folder back.

ok now i can shoot and some particles that used to not show up now they do..but the thing is that it crash about every time just in the primary viewport or doing something else, it random crashs again, what should i do?
Last edited by Big Sean; Oct 2, 2013 @ 8:33pm
Showing 1-13 of 13 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Oct 1, 2013 @ 3:09pm
Posts: 13