Source Filmmaker > 一般討論 > 主題細節
✪yvaNNe 2013 年 08 月 23 日 @ 上午 3 時 32 分
Map Crash..
Whenever I start sfm, and I load up a new project, click "load map" and select a map, my source film maker stops responding. It doesn't even show the 'sfm.exe has stopped responding' window, it just closes. I have high computer specs, I can run BF3 and most high-end games without difficulty. I'm using a PC. Help?
最後修改者:✪yvaNNe; 2013 年 08 月 23 日 @ 上午 3 時 35 分
顯示 1-7,共 7 則回應
< >
raptornx01 2013 年 08 月 23 日 @ 上午 5 時 47 分 
which map? also, what system specs?

And I find, SFM often doesn't have pop-ups are "this program has crashed" things. it just closes.
✪yvaNNe 2013 年 08 月 23 日 @ 上午 5 時 48 分 
Map is CP_Badlands, and the problem fixed itself. For some reason specific maps have a habit of crashing my SFM. but theres so little maps which do this that I can probably go on without it.
Pte Jack 2013 年 08 月 23 日 @ 上午 8 時 00 分 
Yvanne, there have been changes to the backend of SFM. Sometimes that causes reciprocating problems and probably why it doesn't work one day then works the next. I personally wish that Valve would finish their updates to the pipeline so that we can get on with stuff. Man, my head feels like a yo-yo working behind the scenes with models and the SDKs. Worked Yesterday, works tomorrow, but never never works today!!!

Just tried loading cp_badlands, I get the same result. CRASH!!! No warning, just down and out.
最後修改者:Pte Jack; 2013 年 08 月 23 日 @ 上午 8 時 36 分
Pte Jack 2013 年 08 月 23 日 @ 上午 9 時 03 分 
Follow up, I decompiled the cp_badlands and tried to get it into the SFM version of Hammer. That crashed Hammer, did not matter how I tried to run Hammer. The map would get to about 5% in the postload process, report an error, ask me if I wanted to resave the map, if I answered yes, Hammer Crashed, if I answered No, the postload process would continue to about 98% and crashed Hammer.

I've found the TF2 source map for CP_Badlands, I've loaded that into the TF2 MP version of Hammer. Found that HDR is not turned on in that map, so I am in the process of using that version of Hammer to re-run the map with HDR turned on. We'll see where that get's us. Not sure how long this is going to take.
Pte Jack 2013 年 08 月 23 日 @ 上午 9 時 16 分 
WELL, Brushes don't join errors, leaks all over the place and the src is marked read only, can not save map.... WOW!!! Let's try this a different way.
最後修改者:Pte Jack; 2013 年 08 月 23 日 @ 上午 9 時 17 分
Pte Jack 2013 年 08 月 23 日 @ 上午 10 時 33 分 
Nope, I am not having any luck with this... I fixed all the errors that were reported by use the Check For Problems function and tried to compile the map (run it) in Hammer. I get to the same point everytime and the compile crashes during the VBSP function. Even though Hammer now isn't reporting any error in the map when I click Check for Problems, VBSP function tells me that areaportal Brushes 27242, 26847 and 26855 are not touching 2 areas, Entity Prop_Static (-1076.32 -1101.06 0.18) Leaked, Env_cubemap is pointing at deleted brushsides, good matches could not be found for a bunch of brushes, Merging Details give waring about falling out of small block heap and tht make_triangles:calc_triangle_representations can't be converted before IT (VBSP) crashes.

Not personally being a Mapper doesn't help either, I can only guess why these errors are happening. It's a huge map with a lot of stuff in it. I haven't the knowledge to zoom in on the problem to fix it.
✪yvaNNe 2013 年 08 月 23 日 @ 下午 4 時 57 分 
Thanks Jack... much more indepth response(s) then I thought I'd get :P I guess I'll just use other maps for now. Also, I found out something rather interesting. Although CP_Badlands doesn't seem to work, arena_badlands does. Dunno what that means, but thanks for your time.
最後修改者:✪yvaNNe; 2013 年 08 月 23 日 @ 下午 5 時 00 分
顯示 1-7,共 7 則回應
< >
每頁: 15 30 50
張貼日期: 2013 年 08 月 23 日 @ 上午 3 時 32 分
回覆: 7