cyber- Aug 22, 2013 @ 1:17pm
New TW2 Tank invisible help?
Dis broked:(
The tank is invisble and there is no blend mode in the vmt so i cant fix it the normal way.
.vmt:
"VertexLitGeneric"
{
"$basetexture" "models/bots/tw2/boss_bot/tw2_tankbody1"
"$surfaceprop" "default"
// "$selfillum" 1
"$basemapalphaphongmask" 1
//phong properties
"$phong" "1"
"$phongboost" "2"
"$phongexponent" "40"
"$phongfresnelranges" "[.5 1 2]"

"$rimlight" 1
}
Showing 1-10 of 10 comments
< >
R234 Aug 22, 2013 @ 4:28pm 
An invisible model isn't necessarily caused by faulty material parametres, it can also be caused by a borked model file, or it may not have been installed properly. Check the console if it reports an error when you attempt to load the model, that usually give you a good idea of what's wrong.
Pte Jack Aug 22, 2013 @ 6:31pm 
I'm looking at this, tried to load it into the model viewer and got an "Error Loading Model" error. Looking at the model in SFM there are no wireframes for the model. I would suspect that the model file is broken. I'll try to research further.
Pte Jack Aug 22, 2013 @ 6:57pm 
I managed to decompile the model and got it into Blender, not all the vertices have been assigned to UVs therefore the model can not find textures or materials. Looking at the materials, the model does not make sense, there are designs in the materials that don't match the mesh. I tried to find reference to this machine on the tf2 wiki and can't find it. I think it may be a model that is still in development.
Pte Jack Aug 22, 2013 @ 7:12pm 
The tank is a multipart model (body, tracks left and right), none of the parts show up in SFM. Also, none of the damage parts show up either. This enforces my previous assumption.

Nor does the Static tank appear.
Last edited by Pte Jack; Aug 22, 2013 @ 7:14pm
Pte Jack Aug 22, 2013 @ 8:30pm 
After 1 hour of work in Blender

http://imgur.com/holfMR3

I got the main to appear!
Last edited by Pte Jack; Aug 22, 2013 @ 8:31pm
Pte Jack Aug 22, 2013 @ 9:44pm 
Cyber, I was able to get the Static model done and uploaded to the Workshop. Here's the link if your interested...

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=171915460
Last edited by Pte Jack; Aug 22, 2013 @ 10:51pm
raptornx01 Aug 22, 2013 @ 9:53pm 
what did you have to do to put it in the workshop?
Pte Jack Aug 22, 2013 @ 9:57pm 
In SFM, File, Community, Publish model to steam... Select the model I want to publish, give it a image, give it a description, select visibility, accept agreement, Publish... I think those are the steps.
cyber- Aug 23, 2013 @ 3:44am 
Thanks soooo much Pte Jack, You're a true life saver :)
Pte Jack Aug 23, 2013 @ 10:15pm 
Showing 1-10 of 10 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Aug 22, 2013 @ 1:17pm
Posts: 10