raptornx01 Aug 19, 2013 @ 1:44am
How to fix the color change script, and sfmphys
since the last sfm update you may have noticed a few scripts stopped working. after much investigating the reason has been found.

Apparently, valve removed a bunch of files for python those scripts need to work. but not completely,

go to

C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\SourceFilmmaker\game\sdktools\python\2.7\win32\tcl

copy ALL the files and folders there. then go to

C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\SourceFilmmaker\game\sdktools\python\2.7\win32\Lib

(basically go back one and pick the other folder) and paste all the files from the tcl folder there.

that will fix the color change script (and possibly other issues as well, but that is unknown). to fix sfmphys you have to do all that, and a couple more steps.

first, grab the newest version from http://sfmbox.com/sfmphys/

then, grab this https://www.dropbox.com/s/qedogo76cvamwk9/phys_simulate.py

install this in

C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\SourceFilmmaker\game\platform\scripts\sfm\animset

that's it. it should work for you.

Thanks to Pte Jack and especially Doc from open source filmmaker for figuring this all out.
Last edited by raptornx01; Aug 19, 2013 @ 1:48am
Showing 16-25 of 25 comments
< >
Yoshi Jan 1 @ 2:36pm 
Yes and it broke the scripts.
Originally posted by Pte Jack:
Did you tag the files over with 2.7.6?
Pte Jack Jan 1 @ 2:43pm 
Jumping flick... Nothing is sacred anymore... nothing!!!! UUUUGGHHHH!!!
raptornx01 Jan 1 @ 2:52pm 
i dunno if it works without transfering everything now, but i know i just did the transfer (incase the update borked something, and reinstalled the latest sfmphys version (the one from august) and everything works fine for me.
Malcis Jan 5 @ 10:41pm 
Despite trying this fix, it didn't seem to fix the cloaking script. I was hoping that would've helped, but it seems I'm gonna be stuck using the proxies.
raptornx01 Jan 5 @ 11:18pm 
There is always override materials.
OmegaMario89 Jul 30 @ 3:53pm 
Is this thread dead, or not? Because I'm having a bit of trouble getting sfmphys to work with SFM. This is the problem I'm getting:

(Traceback (most recent call last):
File "<string>", line 34, in <module>

Exception: phys_simulate.py: Please select a finite time range.

)

Any suggestion on how to fix that?
raptornx01 Jul 30 @ 4:26pm 
the recent update broke it, again. i can't even get models to accept the rig. untill someone updates it, or makes a new script....

sorry.
OmegaMario89 Aug 18 @ 8:15am 
Well that sucks. Because I really had some ideas that invloved using sfmphys in sfm.
Pte Jack Aug 22 @ 7:20pm 
Is it the old "copy things from one folder into another folder" fix again?
raptornx01 Aug 22 @ 7:53pm 
don't think so. my files are still copied over from last time.
Showing 16-25 of 25 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Aug 19, 2013 @ 1:44am
Posts: 25