Source Filmmaker > 일반 토론 > 제목 정보
Cake Face 2013년 7월 28일 오후 4시 53분
Compatibility with Animated Textures?
I've downloaded a few custom player models, 2 of which have heads that use an animated texture. But when I import these into SFM, the whole body shows up fine and everything, just the heads have the missing texture error.

I've tried messing around with the .vmt's trying to remove animated texture code, but no avail.

Here's the code for one of the animated texture's .vmt if anyone can spot an issue

"VertexLitGeneric"
{
"$baseTexture" "models\example\example_animation"
"$bumpmap" "models\example\example_normal"
"$envmap" "env_cubemap"
"$envmapcontrast" "0.8"
"$envmapsaturation" "[.5 .4 1.3]"
"$envmaptint" "[.6 .6 .6]"
"Proxies"
{
"AnimatedTexture"
{
"animatedtexturevar" "$basetexture"
"animatedtextureframenumvar" "$frame"
"animatedtextureframerate" "15"
}
}
}
11개 중 1-11 표시중
< >
R234 2013년 7월 28일 오후 4시 56분 
What error message(s) do you get in the console when you load the model? That might tell us what's wrong.
Cake Face 2013년 7월 28일 오후 5시 01분 
** Error Unserializing VTF file... is the vtf file empty?
Error reading material data "models\example\example_animation.vtf"
Failed loading models/!

That's the only useful code I can find that might help explain the problem. It's strange, the vtf file isn't empty either and the model works perfectly in Garry's Mod.
R234 2013년 7월 28일 오후 5시 06분 
I've seen this numerous times. Sometimes textures will have to be opened and resaved to work in SFM. If you have VTFEdit or an image processing program with a VTF plugin you can do it yourself.
Cake Face 2013년 7월 28일 오후 5시 15분 
Well, I just tried to re-save the textures and what not. Still no avail. Am I suppose to be doing something different when saving the textures?
R234 2013년 7월 28일 오후 5시 31분 
Hm, not that I know of. Strange, it usually works...

Well, I dunno, do you think you could post the model and texture files somewhere so that I can have a look at them?
Cake Face 2013년 7월 28일 오후 5시 46분 
Well here are the ones that I'm mainly having trouble with. These come from the Garry's Mod workshop and are not mine.

-snip-
Cake Face님이 마지막으로 수정; 2013년 7월 29일 오전 11시 26분
R234 2013년 7월 28일 오후 7시 34분 
I'll see if I can get this to work.

EDIT:

Resaving dafthelmet_animation.vtf and dafthelms_animation.vtf worked for me. I used GIMP with a VTF plugin, and exported with these settings:http://i.imgur.com/T0fCKCK.jpg
If it really doesn't work on your end I can try to upload the ones I made somewhere.
R234님이 마지막으로 수정; 2013년 7월 28일 오후 8시 01분
Cake Face 2013년 7월 28일 오후 11시 03분 
Crap, no dice on my end. I've been trying the Photoshop and VTF Plugin with those settings and same thing.

If you can upload those somewhere, then thank you so much for your help.
Cake Face 2013년 7월 29일 오전 11시 26분 
Oh, well, after resaving the VTF as just a single frame texture and not a animation, I did get the models properly working. Just I had to sacrifce the animation aspect. Did you get the animations also working?
R234 2013년 7월 29일 오후 2시 39분 
Yes, the animations work. Here, see if these work:
http://www.freewebs.com/ssasde/dafthelms.zip
Cake Face 2013년 7월 30일 오전 11시 05분 
Oh my god, these work! Thank you so much for your time! I just couldn't figure out what I was doing wrong, I even downloaded gimp and the .vtf file extension and it was doing the same thing. I heard SFM had issues with texture files over 10MB.
11개 중 1-11 표시중
< >
페이지당: 15 30 50
게시된 날짜: 2013년 7월 28일 오후 4시 53분
게시글: 11