Source Filmmaker > Algemene discussies > Details van topic
Cake Face 28 jul 2013 om 4:53nm
Compatibility with Animated Textures?
I've downloaded a few custom player models, 2 of which have heads that use an animated texture. But when I import these into SFM, the whole body shows up fine and everything, just the heads have the missing texture error.

I've tried messing around with the .vmt's trying to remove animated texture code, but no avail.

Here's the code for one of the animated texture's .vmt if anyone can spot an issue

"VertexLitGeneric"
{
"$baseTexture" "models\example\example_animation"
"$bumpmap" "models\example\example_normal"
"$envmap" "env_cubemap"
"$envmapcontrast" "0.8"
"$envmapsaturation" "[.5 .4 1.3]"
"$envmaptint" "[.6 .6 .6]"
"Proxies"
{
"AnimatedTexture"
{
"animatedtexturevar" "$basetexture"
"animatedtextureframenumvar" "$frame"
"animatedtextureframerate" "15"
}
}
}
1-11 van 11 reacties weergegeven
< >
R234 28 jul 2013 om 4:56nm 
What error message(s) do you get in the console when you load the model? That might tell us what's wrong.
Cake Face 28 jul 2013 om 5:01nm 
** Error Unserializing VTF file... is the vtf file empty?
Error reading material data "models\example\example_animation.vtf"
Failed loading models/!

That's the only useful code I can find that might help explain the problem. It's strange, the vtf file isn't empty either and the model works perfectly in Garry's Mod.
R234 28 jul 2013 om 5:06nm 
I've seen this numerous times. Sometimes textures will have to be opened and resaved to work in SFM. If you have VTFEdit or an image processing program with a VTF plugin you can do it yourself.
Cake Face 28 jul 2013 om 5:15nm 
Well, I just tried to re-save the textures and what not. Still no avail. Am I suppose to be doing something different when saving the textures?
R234 28 jul 2013 om 5:31nm 
Hm, not that I know of. Strange, it usually works...

Well, I dunno, do you think you could post the model and texture files somewhere so that I can have a look at them?
Cake Face 28 jul 2013 om 5:46nm 
Well here are the ones that I'm mainly having trouble with. These come from the Garry's Mod workshop and are not mine.

-snip-
Laatst bewerkt door Cake Face; 29 jul 2013 om 11:26vm
R234 28 jul 2013 om 7:34nm 
I'll see if I can get this to work.

EDIT:

Resaving dafthelmet_animation.vtf and dafthelms_animation.vtf worked for me. I used GIMP with a VTF plugin, and exported with these settings:http://i.imgur.com/T0fCKCK.jpg
If it really doesn't work on your end I can try to upload the ones I made somewhere.
Laatst bewerkt door R234; 28 jul 2013 om 8:01nm
Cake Face 28 jul 2013 om 11:03nm 
Crap, no dice on my end. I've been trying the Photoshop and VTF Plugin with those settings and same thing.

If you can upload those somewhere, then thank you so much for your help.
Cake Face 29 jul 2013 om 11:26vm 
Oh, well, after resaving the VTF as just a single frame texture and not a animation, I did get the models properly working. Just I had to sacrifce the animation aspect. Did you get the animations also working?
R234 29 jul 2013 om 2:39nm 
Yes, the animations work. Here, see if these work:
http://www.freewebs.com/ssasde/dafthelms.zip
Cake Face 30 jul 2013 om 11:05vm 
Oh my god, these work! Thank you so much for your time! I just couldn't figure out what I was doing wrong, I even downloaded gimp and the .vtf file extension and it was doing the same thing. I heard SFM had issues with texture files over 10MB.
1-11 van 11 reacties weergegeven
< >
Per pagina: 15 30 50
Geplaatst op: 28 jul 2013 om 4:53nm
Aantal berichten: 11