Brandz0r Jul 8, 2013 @ 1:36am
Camera jitters around when using SFM
I dont know if that is the proper word for it but basically when I use the Motion Editor the camera jitters around when I'm trying to move a model around. This can also occur when I'm generally just moving the camera around. It's really irritating and practicaly unusuable any help would be greatly appreciate :) (also the model menu sometimes jitters when it's loading the models.)
Showing 1-15 of 16 comments
< >
biwinning Jul 8, 2013 @ 1:47am 
I have the same problem
Last edited by biwinning; Jul 8, 2013 @ 2:05am
Brandz0r Jul 8, 2013 @ 1:48am 
Hmm, maybe its a bug then.
biwinning Jul 8, 2013 @ 1:51am 
Originally posted by Brandz0r:
Hmm, maybe its a bug then.
how old is your computer?
mine is about 3 years and I think it must be outdated graphic\fancy stuff cards or whatever(no idea which or what or whatever it's just a guess)
Last edited by biwinning; Jul 8, 2013 @ 1:51am
Brandz0r Jul 8, 2013 @ 2:28am 
Nah mine is pretty new. and I worked on a project a few weeks ago and it was fine.
biwinning Jul 8, 2013 @ 2:29am 
Originally posted by Brandz0r:
Nah mine is pretty new. and I worked on a project a few weeks ago and it was fine.
ok guess it can't be that then.
Brandz0r Jul 8, 2013 @ 2:30am 
Yeah just opened the old project and now its all glitchy. Was perfectly fine a few weeks ago.
Module 001 Jul 8, 2013 @ 3:01am 
Check that your work camera isn't set to auto lock. To the left of your "camera1" tab is a crosshair, if that's selected the work camera may jitter around to try and follow a model you're animating.
Brandz0r Jul 8, 2013 @ 3:07am 
I don't know what you mean.
Module 001 Jul 8, 2013 @ 3:11am 
Where you click to change between work and film cameras, to the left of that is a crosshair. This will be above your clip/graph/motion editor.
Brandz0r Jul 8, 2013 @ 3:12am 
Are you talking about the ways to move a model like rotate and such?
Module 001 Jul 8, 2013 @ 3:15am 
Your viewport. The thing you look at models with, right?

To the bottom right of it there will be a gear, the word "camera1" in a box to the left, and a crosshair left to that. If the crosshair is glowing it is making the camera jitter because it is trying to track your model's joints while you rotate them.
Brandz0r Jul 8, 2013 @ 3:16am 
I'm sorry man you'll have to show my a screenie or something.
biwinning Jul 8, 2013 @ 3:27am 
I get it Lucky. I'll try that
Module 001 Jul 8, 2013 @ 3:40am 
Let me know if that works.
biwinning Jul 8, 2013 @ 4:47am 
nope. didn't work :(
Showing 1-15 of 16 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Jul 8, 2013 @ 1:36am
Posts: 16