Source Filmmaker > Discuții generale > Detaliile subiectului
ThatStupidSquid 2 iul., 2013 @ 5:45am
Rendered Videos Broken?
I can add costom models and folders without fail.
I can animate without fear of crashing.
I can(ish) use particles and lip-sync with no error.
I can render the work with ease and patence.

...But when I try to open the rendered video file in anything I own. It either only plays the audio, skips or freezes on frames for seconds, or says the file is not playable, or that the compression code is unknown, or just simply crashing.

I can render it as a TGA sequence but the time it takes to render is long and the quality suffers when I compile it into a AVI (it works then for some reason).

Anyone having this? Or fixing this? Or has fixed this?
Afişate 1-12 din 12 de comentarii
< >
R234 2 iul., 2013 @ 4:47pm 
That's because SFM made AVIs are massive and not meant to be read as is. You could export your video as a PNG image sequence with the sound and make a video out of it with VirtualDub and the h264 plugin for compression. That way you get a high quality compressed AVI that's not too heavy. My 10:45 720p 30 fps movie weighs only 246 megs, for instance.
Pte Jack 2 iul., 2013 @ 6:06pm 
Yo could also download Quicktime and install it. This should give you the ability to render a MP4 file.
ThatStupidSquid 2 iul., 2013 @ 7:09pm 
R234 a scris:
...You could export your video as a PNG image sequence with the sound and make a video out of it with VirtualDub...

I've been doing that... I just thought there might be a simpler way. Anyway, back to animating!

Pte Jack a scris:
Yo could also download Quicktime and install it. This should give you the ability to render a MP4 file.

It does... but still nothing can read it but quicktime while loading only half the video before the frames freeze up.
Pte Jack 2 iul., 2013 @ 7:20pm 
MP4 format is readable by most video programs. It is one of the most portable formats out there, PC, Table, Smartphone, etc. I create mp4s on my system and play them in VLC, Window Media Player and can even edit them in Windows Moviemaker or other 3rd party editing software if I wanted to.

You might check your other compression settings if you are having problems opening MP4 files... Try this format MP4, MPEG, No Gama Adjust.
ThatStupidSquid 2 iul., 2013 @ 7:26pm 
I render uncompressed... and everything goes nuts as I said.

... I'll try compressing next time. Or just do the .tga to .avi thing i've been doing with Virtualdub.

Thanks for the kind enhancement of knowledge in virtual animation rendering.
KoeWaffle 3 iul., 2013 @ 4:32am 
I render every shot seperately, this way Sony Vegas has no problems with it. Uncompressed AVI style of course. Since shots aren't that long (~15 seconds is fine) it works perfectly for me.
dilydaly123 10 sept., 2014 @ 11:42am 
I also have this weird render issue. I have rendered another project just fine uncompressed. I tried to make another project and render and sometimes my comp needs to restart/crash, or that does not happen but the file is completely messed up.

Here is desktop footage.
https://drive.google.com/file/d/0Byki_SyKYUMCV2tsdnRKNU1rcjQ/edit?usp=sharing
Editat ultima dată de dilydaly123; 10 sept., 2014 @ 11:42am
Pte Jack 10 sept., 2014 @ 1:22pm 
Ah yes, the old "trying to render an avi file" bug... Most ppl now either render in mp4 (with quicktime installed) or do image sequences and process the images and audio through virtual dub. AVI is usually buggy at the best of times.
dilydaly123 10 sept., 2014 @ 3:16pm 
Pte Jack a scris:
Ah yes, the old "trying to render an avi file" bug... Most ppl now either render in mp4 (with quicktime installed) or do image sequences and process the images and audio through virtual dub. AVI is usually buggy at the best of times.

Appreciate the timely reply, going to go install quicktime now.
Editat ultima dată de dilydaly123; 10 sept., 2014 @ 3:16pm
Pte Jack 10 sept., 2014 @ 3:59pm 
Don't forget to reboot the computer after the quicktime install, or SFM won't register the codec for it.
Anime FTW! 30 iun. @ 4:32am 
So my problem is that when i render in AVI the whole video goes like this https://www.youtube.com/watch?v=NhcO0SJw-1E and i tried to render in MP4, its still the same. I tried rendering in Sequence and it worked but i have no idea how to make that into a movie even with Sony Vegas.
Pte Jack 30 iun. @ 9:27am 
Rendering AVI from SFM is not a good idea, the process seems to be broken. Rending MP4 video using the Quicktime Codec, format has to be changed from MPEG to H.264, if you don't the MPEG format renders really dark video.

Here are a couple of options on how to render video from Image Sequence movies...

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=438462306

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=375229570
Afişate 1-12 din 12 de comentarii
< >
Per pagină: 15 30 50