Source Filmmaker > 一般的な話題 > トピックの詳細
O'Nyxon McVenity 2013年6月25日 15時39分
Zombie skin problem
Then i select zombie skin on tf2 player model, whole body is transperent except for a head. Any ways of how to fix it?
1-15 / 19 のコメントを表示
< >
Pte Jack 2013年6月25日 15時41分 
We're still digging it to that and haven't found the magic phrase to make them whole. But,

http://youtu.be/64lKrw7hRgw
O'Nyxon McVenity 2013年6月25日 15時50分 
I am not talking about this kind of thing. I know how to add missing body parts, i am talking about this: http://img706.imageshack.us/img706/6614/4rwi.png
最近の変更はO'Nyxon McVenityが行いました; 2013年6月25日 15時51分
Pte Jack 2013年6月25日 15時53分 
Yup, and that's what I said, we haven't found the shader that is causing this yet, we're still looking for the magic phrase to make it solid... Try turning off AO for now (haven't tried this yet myself, but it does work on some models)...
Pte Jack 2013年6月25日 16時01分 
Yup, turning AO off will make him solid, but no AO.

http://imgur.com/XExqAxC
最近の変更はPte Jackが行いました; 2013年6月25日 16時04分
R234 2013年6月25日 16時29分 
You can also make the texture not render AO, by typing the following line of code in the appropriate material (.vmt) file:
"$ambientocclusion" "0"
That way you can have AO on models that allow for it, while disabling the so-called "see-through" AO on translucent textures.
Pte Jack 2013年6月25日 16時31分 
Just tried that R234, on the demoman_red_zombie.vmt file... does not work, tried 1 and 0. I think you have to find every associated vmt and turn it off in all of them to make it work. Looking for them now.
R234 2013年6月25日 16時44分 
You have to put it into demoman_red_zombie_alphatest.vmt too, apparently.
R234 2013年6月25日 16時56分 
There's an other way, too. You can disable (by commenting it out) "alphatest" "1" in demoman_red_zombie_alphatest.vmt. This will make ambient occlusion work on the model. The downside is that it will disable transparency on the texture, rendering it impossible to use the zombie misc (exposed bones and all that) with it, so they won't look like in TF2. Example shots:
http://i.imgur.com/6WYqjUi.jpg
xXpaniXx 1月5日 10時48分 
You can decompile the model, add $mostlyopaque to the QC file and recompile. Is a long process but it solves the problem without disable AO
Cartré the Almighty 2月17日 12時57分 
Disabling Ambient Occlusion fixed it for me.
Pte Jack 2月17日 13時14分 
yeah, but that kills AO in your render as well. Find the zombie vmts with the "$alphatest" "1" in them and add the command $mostlyopaque below it.

http://youtu.be/EywdZE2H4Nk
xXpaniXx 4月1日 7時08分 
Well, sorry but I add the "$mostlyopaque" "1" and there's no change. Any ideas?
Pte Jack 4月1日 13時44分 
No, actually I don't...

Other ppl have reported that it doesn't work for them as well.

The $mostlyopaque command is usually a qc type command, added to the qc when compiling a model. I've tried it on a few model vmts were I run into the grainy transparency problem now, one being the degreaser, and it seems to work for me on the models I've tried.

I'm starting to wonder if it might be something that triggers a setting on my GPU to render correctly when it encounters the command, but I doubt it.

But that being said, All my GPU are radeon HD Series Card and chips.
最近の変更はPte Jackが行いました; 4月2日 8時05分
xXpaniXx 4月2日 7時28分 
Well, where do you put the "$mostlyopaque" "1" to fix the transparency problem?
Pte Jack 4月2日 9時12分 
Ah man, you had to ask... That was a couple of months and 6 reinstalls of SFM ago... And I answered you in a chat session... The one were in now.... lol
1-15 / 19 のコメントを表示
< >
ページ毎: 15 30 50
投稿日: 2013年6月25日 15時39分
投稿数: 19