Source Filmmaker
Source Filmmaker > Общи дискусии > Подробности за темата
(ISIG) Legoguy9875 19 юни 2013 в 8:46 следобед
Broken LipSync (SOLVED)
For some odd reason, whenever I try to make lipsync on TF2 models using "Extract Phonemes" The lips are not changed in any way. The lips do not move with the audio, and yes I have made sure to have the audio clips show their waveforms and that they were selected upon extracting phonemes. I even tried using an HWM model and that didn't work. Can anyone help fix this?
Последно редактиран от (ISIG) Legoguy9875; 20 юни 2013 в 8:02 следобед
< >
Показване на 1-10 от 10 коментара
Pte Jack AFK 19 юни 2013 в 8:53 следобед 
First off, are the sound files you're using .wav files or mp3 files? If .mp3 they can not be used in lipsync. The Lipsync animations are created by the waveforms in the .wav file. Next if you are using .wav files are they 16bit 44.1 k files, if higher, they will not work in SFM Lipsync.

Now, the models themselves, must be hwm models for lipsync. The player models don't have the necessary flexes.

To determine which model type you're using watch this...

http://youtu.be/c7h7mIAajqw
(ISIG) Legoguy9875 19 юни 2013 в 8:58 следобед 
The sound clips are the TF2 Voice clips, so they're already .wav and should be the right size
(ISIG) Legoguy9875 19 юни 2013 в 8:59 следобед 
More specifically the Scout ones, if that helps any
Pte Jack AFK 19 юни 2013 в 10:22 следобед 
You didn't identify which scout your are trying to use, also, is your video longer than 60 seconds? Especilly at the point you are trying to extract the phonemes?
(ISIG) Legoguy9875 19 юни 2013 в 10:35 следобед 
I am using a red Scout. I tried using the regular and hwm versions (and I know how to switch between hwm and regular)

And time that the lipsync takes place is far less than 60 seconds in (under 15 seconds if I recall) Though I don't see how that would affect how the lipsync works.
R234 19 юни 2013 в 11:16 следобед 
"Switch between"? If you imported a regular scout and switched it to HWM it might be what caused your problem. You need to import the HWM one from scratch for the phoneme presets to appear.

Also, do you have the model's face selected?
(ISIG) Legoguy9875 19 юни 2013 в 11:22 следобед 
Yes I did have it selected.

Hmm, didn't think of that. I'll try that. Thanks if it works :)
(ISIG) Legoguy9875 20 юни 2013 в 12:06 сутринта 
Okay, it's working, but now I can't use any of the TF2 animations for some reason
R234 20 юни 2013 в 2:57 следобед 
What does it do, is the import sequence option greyed out?
(ISIG) Legoguy9875 20 юни 2013 в 8:02 следобед 
What happened was that the animation wouldn't appear when I imported it, but I was able to fix it shortly after. Thanks for all the help, though :)
< >
Показване на 1-10 от 10 коментара
На страница: 15 30 50

Source Filmmaker > Общи дискусии > Подробности за темата
Дата на публикуване: 19 юни 2013 в 8:46 следобед
Публикации: 10