Heinrick Oct 17, 2013 @ 5:27pm
Problem
Whenever I record in-game in SFM, whenever I fire, the model does no animation, Also, models are dark and flash betwee light and dark. Any way to fix this? Only started recently
Showing 1-15 of 15 comments
< >
Sarsour Oct 19, 2013 @ 4:05am 
All I can suggest with given info is, try validating your cache files. (right click source filmmaker in steam library, click properties , local files tab, then verify integrity)
Heinrick Oct 19, 2013 @ 11:03am 
Nope, that didn't work. Weapons still flash, and when I fire a weapon, the world model just sits there...like it's just idle.
R234 Oct 19, 2013 @ 3:01pm 
It's normal, TF2 does that too in third person. Somehow the character you're playing as will not play the fire sequence. Just import it manually over the character's animation, it's a layer sequence so it'll blend seamlessly with any movement he might be engaged in.

The dark flickering models you speak of, I assume you mean the weapons? That's also "normal", SFM always does that. You'd best delete the weapon model and import and bonemerge a new one to the character.
Heinrick Oct 19, 2013 @ 3:30pm 
Ahhh, thank you. I didn't think importing a sequence to the arms. And about the weapon, exactly how do you bonemerge? I've tried for a long time..
Last edited by Heinrick; Oct 19, 2013 @ 3:31pm
R234 Oct 19, 2013 @ 5:10pm 
Well, the simple way is to drag the character's animation set onto the weapon's animation set, and then apply the zero preset to the weapon's animation set. Sometimes though that doesn't work right. In such a case, you'll have to manually lock the weapon's bones to those of the same name on the character.
Sarsour Oct 20, 2013 @ 6:10am 
nice!
Heinrick Oct 20, 2013 @ 9:10am 
Whenever I do that, the weapon moves around, but won't follow the player(?)
Last edited by Heinrick; Oct 20, 2013 @ 11:48am
R234 Oct 20, 2013 @ 11:42am 
You must've forgotten to apply the zero preset?
Heinrick Oct 20, 2013 @ 11:49am 
How do you do that, exactly?
R234 Oct 20, 2013 @ 11:49am 
Select the hat, slide the zero slider all the way to the right.
Heinrick Oct 20, 2013 @ 11:50am 
Ahhh, thank you. Oh, and sorry about the error, I was talking about a gun.
Last edited by Heinrick; Oct 20, 2013 @ 11:50am
R234 Oct 20, 2013 @ 11:52am 
Hats and weapons work the same anyhow ;)
Heinrick Oct 20, 2013 @ 11:52am 
Yeah, and thanks again for your help.
Braxton Gaming Oct 20, 2013 @ 12:20pm 
Hey, could you help with the zero thing? like give specific instructions, please. I did that, and my hat went all the way across the map and didn't even do anything.
raptornx01 Oct 20, 2013 @ 12:29pm 
you have to lock it to something first. drag the weapon bone, hand, head, whatever you plan to lock it to. THEN slide the slider.

note: sometimes you can even drag the entire model to the hat/weapon/whatever model and that'll work too.
Showing 1-15 of 15 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Oct 17, 2013 @ 5:27pm
Posts: 15