Source Filmmaker

Source Filmmaker

Custom model, broken face texture?
I've been working with a lot of custom models recently (vast majority are not through the workshop) and have encountered a strange problem. For some models, the faces are broken and covered with glitchy black squares. I thought it was a texture issue, but it extends into the occlusion layer as well.

Image 1[i.imgur.com]
Image 2[i.imgur.com] (some other models that have the same or similar problem)
Image 3[i.imgur.com] (what the AO layer looks like)
Facepunch thread for the models[facepunch.com]

When opening the model, you get the usual "model and associated vtxs are out of date" error in the console in addition to the following errors:
Mass Effect 3/Female/Turian Female casual 1.mdl : material "models/mass effect 3/female/turian female/tuf_arm_nyra" not found.
Mass Effect 3/Female/Turian Female casual 1.mdl : material "models/mass effect 3/female/turian female/glint" not found.
Mass Effect 3/Female/Turian Female casual 1.mdl : material "models/mass effect 3/female/turian female/casual normal" not found.

Any idea how to fix this? I've spoken with the one who made the models and s/he has no idea what the problem is. The models were primarily made for Garry's Mod and apparently work fine in it, but I don't think that's what's causing the issue.
Last edited by The Spartanburger; Mar 13, 2014 @ 3:37pm
< >
Showing 1-2 of 2 comments
Pte Jack Mar 12, 2014 @ 6:25pm 
I've encounter this on some custom models and IDK what is causing it. It could be doubles in the mesh but I haven't had a chance to investigate. That may be a starting point for you.
undefinedscott Jul 31, 2014 @ 8:48pm 
I have the same issue. Any luck?
< >
Showing 1-2 of 2 comments
Per page: 15 30 50

Date Posted: Mar 12, 2014 @ 5:57pm
Posts: 2