ConfederateJoe Aug 18 @ 7:04am
Importing models, I'm halfway but stuck
I have a .SMD from blender
I have its .tga texture.

How to I get these to be the .mdl and .vtf I need?
Last edited by ConfederateJoe; Aug 18 @ 7:04am
Showing 1-15 of 22 comments
< >
Vintage Aug 18 @ 7:16am 
ConfederateJoe Aug 18 @ 7:28am 
Texture is now a vtf, but can I get some help with compiling?
Vintage Aug 18 @ 7:45am 
Yes. Click the link.
ConfederateJoe Aug 18 @ 7:48am 
freaking never mind, found a GREAT tutorial.
http://www.jaanus.cc/flash/tutorial.html
ConfederateJoe Aug 18 @ 8:26am 
Ok, so the .mdl is made and I can find it in SFM and add its animation set. But the problem is that there is nothing that shows up.
64GIGS.exe Aug 18 @ 8:55am 
Can you see the bones? If they're freakishly large, it means that the armature is not the same scale as the model. In blender, in object mode, check that the armature's scale is 1.000, not 0.01 or something. Remember if you're editing the scale to do it in edit mode. Some models I converted had that problem.
Are any errors coming up in the console?
ConfederateJoe Aug 18 @ 9:06am 
Originally posted by 64GIGS.exe:
Can you see the bones? If they're freakishly large, it means that the armature is not the same scale as the model. In blender, in object mode, check that the armature's scale is 1.000, not 0.01 or something. Remember if you're editing the scale to do it in edit mode. Some models I converted had that problem.
Are any errors coming up in the console?

There is a root transform that shows up but is way off somwhere and seemingly not connecting to any model I can see.

Console says
Failed to load models/!
CAnimationSetEditor::CreateAnimationSetForModel: model has no facial animation model models/models/sample/test.mdl [models\sample\test.mdl]

EDIT
scale was 0.01
Last edited by ConfederateJoe; Aug 18 @ 9:10am
Vintage Aug 18 @ 9:12am 
Failed to load models/? That always happens. Blahblah? That always happens for models without flexes. But you may want to up the scale, then.
ConfederateJoe Aug 18 @ 9:33am 
I recompiled with a larger scale and I still has the same issue.
Vintage Aug 18 @ 9:34am 
And exactly what is the issue? I don't understand at all.
ConfederateJoe Aug 18 @ 9:36am 
I can load the .mdl in SFM but all that shows up is a root transform way outside the map.
64GIGS.exe Aug 18 @ 9:49am 
Try setting all the origins of the meshes to the center in blender. (snap cursor to center, then for each part of the mesh, set origin>origin to 3d cursor)

Also, every time you recompile the model, make sure to delete the old SMDs and MDLs.
Last edited by 64GIGS.exe; Aug 18 @ 9:52am
Vintage Aug 18 @ 10:04am 
Originally posted by 64GIGS.exe:
Also, every time you recompile the model, make sure to delete the old SMDs and MDLs.
wat
ConfederateJoe Aug 18 @ 10:45am 
Originally posted by 64GIGS.exe:
Try setting all the origins of the meshes to the center in blender. (snap cursor to center, then for each part of the mesh, set origin>origin to 3d cursor)

Also, every time you recompile the model, make sure to delete the old SMDs and MDLs.

Tried but no avail.

heres an error that shows in GUI compiler
GUIStudioMDL 2.2/Source - © 2007 Neil 'Jed' Jedrzejewski - http://www.wunderboy.org/

*ERROR* Orange Box tools path is not valid - use "Config" then "Set EP1 Tools Path..." from the menu to set it.
Loaded QC file - "D:\John's Files\SAXXY 2014\extra 3d assets\test\testqc.qc"

Loaded QC file - "D:\John's Files\SAXXY 2014\extra 3d assets\test\testqc.qc"

Created command line: "D:\Program_Files (x86)\Steam\SteamApps\common\SourceFilmmaker\game\bin\studiomdl.exe" -game "D:\Program_Files (x86)\Steam\SteamApps\common\SourceFilmmaker\game\usermod" -notxbox "D:\John's Files\SAXXY 2014\extra 3d assets\test\testqc.qc"

qdir: "d:\john's files\saxxy 2014\extra 3d assets\test\"
gamedir: "D:\Program_Files (x86)\Steam\SteamApps\common\SourceFilmmaker\game\usermod\"
g_path: "D:\John's Files\SAXXY 2014\extra 3d assets\test\testqc.qc"
Building binary model files...
Working on "testqc.qc"
ERROR: d:\john's files\saxxy 2014\extra 3d assets\test\testqc.qc(7): - could not load file 'test2.smd'
ERROR: Aborted Processing on 'models\sample\test2.mdl'
Created command line: "D:\Program_Files (x86)\Steam\SteamApps\common\SourceFilmmaker\game\bin\studiomdl.exe" -game "D:\Program_Files (x86)\Steam\SteamApps\common\SourceFilmmaker\game\usermod" -notxbox "D:\John's Files\SAXXY 2014\extra 3d assets\test\testqc.qc"

qdir: "d:\john's files\saxxy 2014\extra 3d assets\test\"
gamedir: "D:\Program_Files (x86)\Steam\SteamApps\common\SourceFilmmaker\game\usermod\"
g_path: "D:\John's Files\SAXXY 2014\extra 3d assets\test\testqc.qc"
Building binary model files...
Working on "testqc.qc"
ERROR: d:\john's files\saxxy 2014\extra 3d assets\test\testqc.qc(7): - could not load file 'test2.smd'
ERROR: Aborted Processing on 'models\sample\test2.mdl'
Vintage Aug 18 @ 11:02am 
Well, that error should be fairly simple to solve if you just look at it.
Showing 1-15 of 22 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Aug 18 @ 7:04am
Posts: 22