Croxick Dec 21, 2012 @ 6:43am
Mirror Edge wont start.
Hi! I'm having a problem with Mirror edge. when I trying to start the game, it doesn't start. and I mean that it doesn't happend anything. I have just bought it. someone who know what to do? thanks!
Showing 1-15 of 36 comments
< >
danipro88 Dec 21, 2012 @ 6:51am 
I can hear music but the screen is black.
GreenDragon66 Dec 21, 2012 @ 6:54am 
I have the same problem :(
OverKill Dec 21, 2012 @ 6:59am 
when i click play it crash so i do this and it work
try do this
Windows 7:
Go to this direcction
C:\Users\USERNAME\My Documents\EA Games\Mirror's Edge\TdGame\Config\tdEngine.ini
open file:
tdEngine.ini
with notebook
go almost to the end 3/4 of the document
ResX=1280
ResY=720
(put your resolution)
danipro88 Dec 21, 2012 @ 7:12am 
I tried my resolution 1366x768 and it doesn´t work!

I don´t receive any error message, only black screen. I can hear sound.
This is my first buy in steam :(
Last edited by danipro88; Dec 21, 2012 @ 7:13am
Croxick Dec 21, 2012 @ 7:16am 
OverKill: it didn't work. same problem :(
OverKill Dec 21, 2012 @ 7:23am 
so i guess its work only if the problem is that game crash when press play...
danipro88 Dec 21, 2012 @ 7:28am 
Fix it!
You have to use
UseVsync=True
instead
UseVsync=False
It works for me!
Croxick Dec 21, 2012 @ 7:35am 
danipro88: same thing :(
MDZ mudi I Dec 21, 2012 @ 7:50am 
Ok so I had the issue that I got the standard crash message whenever I started ME.

This worked for me:

Go to:

C:\Users\USERNAME\My Documents\EA Games\Mirror's Edge\TdGame\Config\tdEngine.ini
open file:
tdEngine.ini
with notebook
go almost to the end 3/4 of the document
ResX=1280
ResY=720
(put your resolution that you are running your pc with)

Basically everything "Overkill" already said BUT now I also had to put the marker on WRITE-PROTECTED for the changed .ini-file. This is important because it will change it back to 1600x1200 once you start playing again and it will give you the same crash message otherwise.

Hope that was helpful.
Croxick Dec 21, 2012 @ 8:28am 
it just doesn't work. I don't know what to do.
piranna Dec 21, 2012 @ 10:01am 
I have just done the ResX/ResY trick and now I only get for one second a white screen with a "loading" icon down left of the screen, and the UseVSync trick didn't also worked :-( I'm using an Intel integrated graphic card, but it can move Portal (more or less same graphic style and release time, by the way) at 1920x1080 without problems...
GreenDragon66 Dec 21, 2012 @ 12:40pm 
I have the Solution!!
You must deinstall PhysX and then download and install this : http://www.nvidia.com/object/physx-9.12.1031-driver.html
Mitchlett Dec 21, 2012 @ 12:52pm 
Thanks GreenDragon, that worked for me. I didn't even have to uninstall PhysX.
Croxick Dec 21, 2012 @ 1:35pm 
That's it! thanks GreenDragon66! :D
GreenDragon66 Dec 21, 2012 @ 3:09pm 
np ;D
Showing 1-15 of 36 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Dec 21, 2012 @ 6:43am
Posts: 36