Uskebasi Apr 26, 2013 @ 8:04am
GTA San Andreas doesn't start
I bought this game yesterday, i installed it but it won't start. i click "play", it seems to load but nothing happens. No black screen, no errors, nothing. It simply doesn't start. Any solutions?

PS: i have windows vista, i tried to set compatibility to windows 2000 but it's the same.
Showing 1-15 of 22 comments
< >
Six44 Apr 26, 2013 @ 6:48pm 
Same problem here. Let me know if you find anything out.
Tiffany Apr 26, 2013 @ 10:04pm 
You could try downloading version 1.0 maybe that might get it to work. I don't actually know.
Uskebasi Apr 27, 2013 @ 2:10am 
where can i download the 1.0 version?
Tiffany Apr 27, 2013 @ 10:22am 
I know this is about Sa-mp, but he tells you how to get version 1.0 so give it a try. let me know if it worked. (the link is #2 for 1.0)
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1336083
Last edited by Tiffany; Apr 27, 2013 @ 10:23am
Uskebasi Apr 28, 2013 @ 1:58am 
It doesn't work. :(
Edgar Allan Purrr Apr 29, 2013 @ 8:07am 
I have got the same problem i'm starting to hate steam
Toby Flenderson Apr 29, 2013 @ 9:00am 
I have the same problem. At start i could play it, changed resolution and shut it down. Afterwards it won't start. The screen turns to a number of different shades of black before returing to the desktop. I've tried restarting, reinstalling twice and the tip that i got from Metv31:s fantastic tread where you start the testapp.exe

If anyone knows how to fix this I would be most grateful.

Toby Flenderson Apr 29, 2013 @ 9:53am 
Hello again, Found the solution for it:

Go to my documents/Gta San Andreas User Files: and delete the file named gta_sa.set.

This in no way harmed my saved games or any other aspect of the game.

Hope this works for you as well
bporter1853 Apr 29, 2013 @ 5:35pm 
It works thx
Originally posted by Kattkerstin:
Hello again, Found the solution for it:

Go to my documents/Gta San Andreas User Files: and delete the file named gta_sa.set.

This in no way harmed my saved games or any other aspect of the game.

Hope this works for you as well
BlizzardDUCK Apr 30, 2013 @ 8:54am 
Originally posted by Kattkerstin:
Hello again, Found the solution for it:

Go to my documents/Gta San Andreas User Files: and delete the file named gta_sa.set.

This in no way harmed my saved games or any other aspect of the game.

Hope this works for you as well

Did not work for me. I dont get it, it was working yesterday, I did like 10 missions. I even stopped playing for like and hour and started it back up fine. Today, it doesn't luanch at all. Help please.
TheLastGamer Aug 18, 2013 @ 8:30am 
Originally posted by Tiffany:
I know this is about Sa-mp, but he tells you how to get version 1.0 so give it a try. let me know if it worked. (the link is #2 for 1.0)
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1336083

Hey what's up guys I got the same problem but when I try the suggestion of Tiffany it works, go to the link, dowland the step 2, click on the Crack for Version 1.0 ENG, open it, then go to: Files/Valve/Steam/Steamapps/Common/GrandtheftautoSanAndreas, then Make sure you rename the EXE that originally came with steam before putting this one in there. I name the steam one GTA-SA(steam) just so I don't get them mixed up), then put the exe. file of the dowland in the steam gta sa file, and that's it,
IMPORTANT: If you want to run gta sa, you need to run it from the new gta sa. exe file that you dowland,, if you try to run gta sa from steam it wont work
hope this can help :)
Dragonborn914 Dec 12, 2013 @ 9:50pm 
Originally posted by TheLastGamer:
Originally posted by Tiffany:
I know this is about Sa-mp, but he tells you how to get version 1.0 so give it a try. let me know if it worked. (the link is #2 for 1.0)
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1336083

Hey what's up guys I got the same problem but when I try the suggestion of Tiffany it works, go to the link, dowland the step 2, click on the Crack for Version 1.0 ENG, open it, then go to: Files/Valve/Steam/Steamapps/Common/GrandtheftautoSanAndreas, then Make sure you rename the EXE that originally came with steam before putting this one in there. I name the steam one GTA-SA(steam) just so I don't get them mixed up), then put the exe. file of the dowland in the steam gta sa file, and that's it,
IMPORTANT: If you want to run gta sa, you need to run it from the new gta sa. exe file that you dowland,, if you try to run gta sa from steam it wont work
hope this can help :)

I tried it, foolowed all the steps, but when I do, it crashes and I get this message:

GTA:SA Crashed, Debug Info Follows:



GTA Info:



Version: US 1.0

Last File Loaded:

Last Library Loaded:

Error: Unknown



Assembly Info:



Exception At Address: 0x00000000

Exception Code: 0xc0000005 (EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION)



Registers:

EAX: 0x04680D28 EBX: 0x00000000

ECX: 0x04682980 EDX: 0x00000280

ESI: 0x037B43C0 EDI: 0x00C9C078

EBP: 0x00000000 ESP: 0x0028F8BC

What does it mean and how do I fix it?
TheLastGamer Dec 13, 2013 @ 2:31pm 
well if you running GTA:SA from steam it wont work you need to meake a shorcut of the 1.1 launcher and put it on the the desktop, but if isn't that try to unistall and install it again because i haven't that problem sorry :/, and check in your documents if there is a error, in documents it will be the saves and the music. Dont worry i'll be looking on internet for a solution.
Dragonborn914 Dec 13, 2013 @ 6:45pm 
K thanks, I just got it and it's really frusterating. First GTAIV and now this.
Last edited by Dragonborn914; Dec 13, 2013 @ 6:46pm
TheLastGamer Dec 14, 2013 @ 11:01am 
Originally posted by Dragonborn914:
K thanks, I just got it and it's really frusterating. First GTAIV and now this.

Alright Look i been looking for the solution but i dont find many information, look this is the only case that looks exactly like yours so here is the link:
http://gtaforums.com/topic/295783-relalpha-sa-limit-adjuster/page-37
Showing 1-15 of 22 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Apr 26, 2013 @ 8:04am
Posts: 22