Grand Theft Auto III

Grand Theft Auto III

View Stats:
Jamie Jul 17, 2013 @ 3:08pm
Game not starting
I recently purchased this game, downloaded and installed it. Double clicked to run the game and it opens for 2 seconds, changes my version of windows and then exits, without a trace of the game ever loading..... HELP
< >
Showing 1-15 of 17 comments
Allemansondage Jul 18, 2013 @ 11:32am 
Same :/
L501st Jul 19, 2013 @ 10:30am 
they stole my money
BigPizzaEater15 Jul 19, 2013 @ 5:54pm 
Same thing for me and none of the solutions I found on google helped.
rainezz Jul 19, 2013 @ 9:42pm 
same please halp :/
MILLERTlME Jul 22, 2013 @ 2:23pm 
i have to agree ive been trying to find a solution all day but i simply cant find anything that works
I'm having the same issue. Not sure what to do :/
BigPizzaEater15 Jul 25, 2013 @ 7:05am 
No one can find a solution :(
Evil Moo Jul 25, 2013 @ 9:53am 
Working for me.
Cubi Jul 25, 2013 @ 10:18am 
Hi guys, i think I had the same problem. This solution helped me:

1 - Right click at computer => Properties
2 - Go to the advanced System Settings on the left then click settings under the performance tab.
3 - Then go to Data Execution Prevention
4 - Turn on DEP if you haven't already, then add gta3.exe from steam to the list.

Its from a different steamforum thread, thanks to the user oneliojr!
Last edited by Cubi; Jul 25, 2013 @ 10:24am
gothica951 Jul 25, 2013 @ 8:56pm 
im having the same problem and its really ♥♥♥♥♥♥♥ me off
BigPizzaEater15 Jul 25, 2013 @ 9:14pm 
All the solutions I've found on google including the DEP thing does not work for me.
b1txh Jul 29, 2013 @ 4:32am 
Originally posted by Cubi:
Hi guys, i think I had the same problem. This solution helped me:

1 - Right click at computer => Properties
2 - Go to the advanced System Settings on the left then click settings under the performance tab.
3 - Then go to Data Execution Prevention
4 - Turn on DEP if you haven't already, then add gta3.exe from steam to the list.

Its from a different steamforum thread, thanks to the user oneliojr!

THANKS A LOT! WORKS FOR ME! <3
Jozzz Sep 5, 2013 @ 9:10am 
I know this is an old thread but I had the problem and none of these fixes worked for me. I went into documents and deleted the folder called GTA 3 User Files and that fixed everything.
BigPizzaEater15 Sep 5, 2013 @ 11:37am 
I can't find that folder.
thanks jozzz, your method worked for me.
It was the file gta3.set (which I assume is a settings file) that would stop the game from loading, so I got rid of that one and kept the other save files.
< >
Showing 1-15 of 17 comments
Per page: 15 30 50

Date Posted: Jul 17, 2013 @ 3:08pm
Posts: 17