Arma 3 > General Discussions > Topic Details
GrandMaster-RamRod Mar 8 @ 3:39pm
Just purchased Arma 3. Can't run it.
-i54607k @4.2
-GTX780ti
-16gb memory
-WIN8

Installed. Clicked play, it installs directx ect.. then screen flashes black and instantly returns to desktop. Logo is still in taskbar, so I click it and it again flashes black and returns to desktop. Thread is still running at 70% cpu.

Search results provided no answers.
Showing 1-6 of 6 comments
< >
Sandman Mar 8 @ 6:37pm 
C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Arma 3...does it look like this
Sandman Mar 8 @ 6:40pm 
Also is your anti-virus running? maybe halt it for an hour or ten mins while it installs and try running as admin properties on steam,,,,see if that makes a different.. just trying to help
ARGH Mar 8 @ 6:50pm 
I had this same problem. I fixed it by turning off DDC/CI on my monitor's OSD. Even then it happened again once after that, but I restarted and turned off DDC/CI again and it worked. It's weird. It probably has something to do with refresh rates and Nvidia's drivers. I have a GTX 770 and the other reports I've seen on the problem all involve Nvidia cards.
Dwarfism Mar 8 @ 7:28pm 
Also try disabling any programs such as MSI afterburner, Raptr, etc. for they are known to interfere with this game.
GrandMaster-RamRod Mar 9 @ 9:26am 
Hi everyone thank you for your suggestions! :)

Incase this pops up in future for people searching, I fixed it by:

- Launching in windowed mode
- Going to options
- Setting resolution to 1920x1080 (or your prefered resolution)
- Change setting from windowed mode to full screen mode.
Last edited by GrandMaster-RamRod; Mar 9 @ 9:55am
Sandman Mar 9 @ 9:28am 
Great. Well done. Glad for you
Showing 1-6 of 6 comments
< >
Per page: 15 30 50
Date Posted: Mar 8 @ 3:39pm
Posts: 6