Sebi.MDFK Jul 8, 2013 @ 7:09pm
VC Redist
Hello , guys i click on Play button and this msg appears :
"performing first time setup..."
"Installing : Microsoft VC Redist Package (step 1 of 1)"
i let him 15min and nothing happens, i have the lattest vc redist so its not problem about my pc. what to do?
Showing 1-12 of 12 comments
< >
DarthGameGeek1972 Jul 14, 2013 @ 2:00pm 
I hope they find out and can tell me too.I have that same issue.I am addicted to this game and so want to play it
Sebi.MDFK Jul 17, 2013 @ 2:31am 
in max 2 weeks ill aquire new pc and ill install new windows, hope it works then
Yahoiz Aug 8, 2013 @ 12:06pm 
Same problem like you have
Kenzlo Aug 11, 2013 @ 4:40pm 
It happens to me too. It works fine on OSX but on Win7 it never starts up.
Sebi.MDFK Aug 12, 2013 @ 4:00am 
i got new pc and win8 and i dont have the problem with vc redist anymore but game isnt working , it closes and strange error appear and cant be played:(
Kenzlo Aug 12, 2013 @ 9:52am 
So I was looking around and the reason it wasn't working for me was because I had uninstalled openal32.dll. Looking through the forums on Steam for another game someone posted this link to download it again if you don't have it. I installed it and the game loads up for me now with no problems. Hopefully it works for you too. https://code.google.com/p/rallyraid/downloads/detail?name=oalinst.zip&can=2&q=
SenatorIvy Oct 5, 2013 @ 3:04pm 
Mine just started this this morning. Was running fine on Windows 7 x64 last night.
jake_not_the_pizza_guy_thebusker Dec 4, 2013 @ 10:31am 
everytime I paly this game it does the reinstall of VCDist. Works once it's done it (win 7 x64) but it's annoying to havve it happening eachtime I play
SenatorIvy Dec 4, 2013 @ 11:09am 
A lot of my Steam games do that for me for some reason. :/
Frylock Dec 27, 2013 @ 5:53pm 
Same. I keep getting a runtime error.
FleetCommand Dec 29, 2013 @ 4:00am 
Once the game runs fine, you can safely delete install.vdf from the game directory C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Critical Mass. This will save you from the repeating first time setup.
ShapesSinclair Feb 13 @ 2:11am 
Thank you, man. That was my issue as well.

Originally posted by Kenzlo:
So I was looking around and the reason it wasn't working for me was because I had uninstalled openal32.dll. Looking through the forums on Steam for another game someone posted this link to download it again if you don't have it. I installed it and the game loads up for me now with no problems. Hopefully it works for you too. https://code.google.com/p/rallyraid/downloads/detail?name=oalinst.zip&can=2&q=
Showing 1-12 of 12 comments
< >
Per page: 15 30 50